pfff...regen tijdens de speeltijd




Jammer, de laatste week hebben we vaak onder het afdak moeten spelen omdat de weergoden ons zwaar in de steek lieten.  Gelukkig ligt er in de boekenklas een hele verzameling strips te wachten om gelezen ze worden.  Ineens geen gemopper meer over de regen.  Leuk!

leesfoto's

Kerstvakantie in zicht!


Joehoe!  Kerstvakantie in zicht.  Wees maar zeker dat die verdiend is.  Natuurlijk hoort daar een feestje bij.  Onder de kerstboom lagen een hoop cadeautjes en die konden we verdienen door eerst een durfopdracht uit te voeren.  Fun fun fun!  En als kers(t) op de taart kwam Luca helemaal overgevlogen uit Abu Dhabi.  Van een verrassing gesproken.

Foto's vind je hier

Sint op school en in de klas.

Woehoe...het is zo ver.  Sinterklaas en zwarte piet komen aan op school.  Spannend.....
Hij liet zelfs een filmticket achter.  Woensdag gaan we dit verzilveren.  We kijken er al naar uit.

Meer foto's vind je in de zak, euhhh hier

Lezen levert ons pannenkoeken op.

We hebben al voor de tweede keer 125 leesstempels gespaard.  De eerste keer keken we als beloning naar een film.  Deze keer kozen we voor het bakken van pannenkoeken.  Lekker en ...leuk.


Wil je het water in de mond krijgen?  Klikken maar!

Na de Sintknutsels...de Sintverhalen

Dat de Sint voor altijd een plaatsje in ons hart heeft, is wel duidelijk.  We schoven de banken aan de kant.  Op de splinternieuwe zitzakken genoten we van Sintverhalen en gingen we op zoek in het mega-zoekboek.  Als extraatje kwam Ewouts mama niet één maar twee Sintverhalen voorlezen.  Ook zij kreeg een ereplaatsje :).

Natuurlijk willen jullie meer foto's zien.  Dat kan hier.

Tussendoor telen we witloof...en de stronkjes zijn al herkenbaar. :)


 Er staat al een paar weken een kartonnen doos aan onze klasdeur.  Daaronder telen we witloof.  We laten jullie even piepen.  Geef toe...het begint al op witloof te lijken hé :).



Sintknutsels

De spanning stijgt, Sinterklaas is in het land!  Een ideaal knutselthema.  De brave kindjes in een creatieve bui :)
meer foto's vind je hier.





Sint, we wachten op jou!



De traditionele liedjes voor Sinterklaas kennen we op ons duimpje.  We vonden het dan ook het moment om een stoerder liedje aan te leren.  Onze eerste keer voor de camera is wat onwennig, maar Sint...het is beloofd...wanneer U vrijdag in de klas komt geven we ons volledig :)

Voorleesweek: Frank, de papa van Maurice komt voorlezen

Het hoeft niet elke week onze eigen juf te zijn die voorleest.  De voorleesweek is een "specialleke".  De papa van Maurice kwam voorlezen.  We gaven hem dan ook een ereplaats, bovenop onze banken.  Zo konden we hem allemaal goed zien en horen.
Extra leuk deze week was ook dat we ons leescontract mochten invullen met "voorleesminuten" ipv "leesminuten". Want ook grote kinderen vinden voorlezen nog steeds super!

Foto's vind je hier

Fruit een lekkere buit.

Jullie weten het misschien nog niet, maar onze juf doet mee aan zowat elke wedstrijd.  Wij vinden dat best oké en doen ook graag mee.  We spaarden al een hoop kiwistickertjes om 20 schoolballen te bemachtigen.  Vandaag probeerden we via beweeg- en kennisopdrachten een code te kraken.  Best wel leuk en we zijn weer een beetje slimmer en fitter.  3 vliegen in 1 klap!

Natuurlijk  horen hier foto's bij


Leerlingenraad

Ook dit jaar wordt er een leerlingenraad verkozen.  Iedereen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar kan zich hiervoor kandidaat stellen.  Elke kandidaat stelt zich en zijn/haar "programma" voor en nadien gaan we echt naar de stembus om de leden van de leerlingenraad te kiezen.  Spannend!  Voor het vierde leerjaar zullen Jef en Mare in de leerlingenraad zetelen.  Proficiat!
Onze voorstelling zie je hier.

Woehoe...niveaulezen kan eigenlijk ook wel in de boekenklas.

Op woensdag tijdens de turnweek doen we aan niveaulezen.  De klassen worden dan een beetje gemixt zodat we eens een andere leespartner hebben.  We hebben dan wel een partner met hetzelfde leesniveau.   Dat is eens wat anders en het lijkt nog leuker te zijn in de boekenklas.
Kijk maar!



Leuk! Luisteren naar Rien: een WOI-verhaal

Op vraag van de leerlingen en omdat we er dit jaar zoveel van in de actualiteit horen, werken we al een hele tijd rond het thema WOI.  De interesse in enorm groot.  Dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan.  We leenden de WOI trolley uit de bib, we kijken naar de filmpjes van kleine handen in een grote oorlog, er wordt voorgelezen en...Rien kwam een verhaal vertellen in de klas.  Met open monden luisterden we naar het prachtige verhaal en naar het mooie muziekje uit het muziekdoosje.

Het verhaal kunnen we niet laten horen, maar de foto's waarop je kan zien hoe aandachtig we zitten te luisteren kan je hier zien.

Onze hippe ramen

Twee weken waren we bezig met de voorbereidingen (tekenen, meten, tellen, rekenen, papiertjes snijden).  Vandaag konden we beginnen met het maken van onze raamdecoratie.  En het moet gezegd...het resultaat is prachtig.  Hier blogt een fiere juf!



Ook benieuwd?  Klik hier

Halloween

Benieuwd naar de knapperds van het vierde leerjaar in Halloween-outfit?

klik hier als je durft

Officieel (en spannend) moment...de rapporten worden uitgedeeld.


Benieuwd?  Klik hier

Vrij lezen

Het laatste boekenjufmoment voor de vakantie wordt een uurtje vrij lezen.  Dat strips en zoekboeken mega-populair zijn, is al lang geen geheim meer.  Maar lezen wordt nog leuker als we een gezellig plaatsje zoeken (en vinden) in de boekenklas.  En bij deze zie je de juf ook in de enige echte boekencape :)



Benieuwd naar foto's klik hier

Sportievelingen

De voorbije week kregen we een extra turnles...we mochten proeven van een nieuwe sport: "handbal".  Niet zo bekend als voetbal, maar we hebben ons toch goed kunnen uitleven.  We werden zelfs uitgenodigd om deel te nemen aan een toernooi.  De briefjes om in te schrijven, kregen jullie mee.
Wil je ons zien zweten?  Klik dan hier
.

Boekenjufuurtje

Elke maandag tussen 11u30 en 12u20 doet juf Karen haar boekencape aan en is het boekenjuftijd.  We verhuizen dan ook naar onze "duplexboekenklas".  Een splinternieuw klasje waar het superleuk is om te lezen en rond boeken te werken.  Met een zacht kussentje onder onze billen worden de trappen echte leestribunes.  LANG ZULLEN WE LEZEN!
Wil je foto's zien van onze lezende kids...klik hier
.

Wegen: leren door te doen

Via een doorschuifsysteem voerden we allerlei weegopdrachten uit: gewichten schatten, zelf weegschaal spelen, gewichten aflezen van verpakkingen en rangschikken, het ideale "boekentasgewicht" berekenen, in reclamefolders op zoek gaan naar dingen die samen 1kg wegen, omzettingen,...
Het 4de in actie: foto's vind je hier

Veldloop

Op maandag, 22 september liepen we zo snel we konden tijdens de scholenveldloop.  Mijn sportievelingen liepen de wedstrijd vlotjes uit.  Meer zelfs...Tiany nam de zilveren medaille mee naar huis.  Proficiat!

Benieuwd naar de foto's?  Klik hier.

Krijttekeningen

Het zonnetje scheen, dus trokken we naar buiten om onze "krijtspiegelbeelden" te ontwerpen.

Klik hier en dan zie je alle foto's

Welkom in het vierde leerjaar!

Hallo allemaal,

Ondertussen zijn we al begonnen aan week 3 van het nieuwe schooljaar.  Hoog tijd om iets op onze blog te plaatsen.
We vallen onmiddellijk met de (klas) deur in huis:


 Zo zie je ook dat we met 25 jongens en meisjes in de klas zitten.  Een heel avontuur om één voor één op een leuke manier in de kast te kruipen en er daarna een "flatgebouwcollage" van te maken.  Maar...wij vinden ons knutselwerk zeker geslaagd.