Eindejaarsactiviteiten

De week voor de kerstvakantie was het nog erg druk:

*nieuwjaarsbrieven typen
*een kerstboom knutselen
*cadeautjes geven en krijgen
*rapporten uitdelen
*de vakantie goed inzetten door spelletjes te spelen

Klik hier voor de bewijzen

Vandaag zijn we er even niet...

Van de Sint kregen we een bioscoopticket cadeau voor de film "the good dinosaur".  Wat een leuke film...en juf geeft het toe...ze moest af en toe een traantje wegpinken.  Dank u lieve Sint voor het supercadeau!


Sint in de klas

Yes...Sint en Piet vonden onze klas en keken vol bewondering naar onze stoomboot.  Er werd voorgelezen uit het grote boek.  Amai, wat weet die man veel over ons.  Ons zangtalent werd ook gesmaakt.  Kijk maar gauw naar ons filmpje.


Sint  in de klas (foto's)

Yes...hij heeft onze school gevonden

Spannend!  De Sint en zwarte Piet komen aan op school.  Wat zou hij van onze boot en ons liedje vinden?  Zou hij iets lekkers voor ons bij hebben...fingers crossed :)



hand in hand, oog in oog...wij maken een regenboog






foto's bezinningsmoment

Zoooo fier op onze stoomboot!

Sint, kom maar gauw eens langs.  Onze stoomboot is af!  Al zeggen we het zelf...hij mag gezien worden.  In kleine groepjes ontwierpen we de kamers die wij noodzakelijk vonden in een stoomboot. Met al die kamers puzzelden we de boot in elkaar.  Afwerken met vlaggetjes en schoorstenen en...volledig vaarklaar! Zo'n klaskunstwerk verdient echt wel een applausje!
En ssshhhtttt we verklappen al een klein geheimpje...als U vrijdag naar onze klas komt...we hebben ook een liedje ingestudeerd :).

Dino's...onze speurneuzen aan het werk

Op vraag van mijn dames en heren werkten we een project rond dino's uit.  Zo'n beest uitnodigen in de klas ligt natuurlijk al jaaaaaaren niet meer in onze mogelijkheden.  We moesten dus zelf op zoek.  Via filmpjes, boeken en...het internet ontrafelden we de dino-geheimen.  Per groep kozen we een favoriete dino, die we dan voor de klas voorstelden.  We bekeken de film "dinosaur".
Al die beesten hebben ook zo'n vreemde namen dus we "googleden" ze en zo konden we de juiste prent bij de juiste naam zetten.  Kortom een leuk project!


Hoezo? Te groot voor Sinterklaas?

Onze leeskwartiertjes tijdens deze periode worden gevuld door Sintboeken te lezen.  Een topper is het Sinterklaas zoek- en kijkboek van Charlotte Dematons.  In groepjes spelen we dan "ik zie, ik zie... wat jij niet ziet".  En of dit leuk is??!!!
(nodig: 2 reuze boeken,  3 kleine exemplaren en mijn enthousiaste speurneuzen)

Frans: vervolg

Juf / mama Ida kwam nog eens langs.  De lichaamsdelen zijn bijna allemaal gekend in dat gekke Franse taaltje.  Al zingend en bewegend oefenen we ze verder in.


een zoontje voor stagiaire juf Larissa


Dit berichtje kreeg ik zaterdag: pssst! Hebben jullie eventjes tijd?  Dan kan ik mij eens voorstellen...mijn naam?  Lowie!  Deze middag om 14u24 zag ik het daglicht.  Met mijn 50cm en 3kg 480 ben ik een flinke kerel!
We wensen juf Larissa het allerbeste toe!  Proficiat!

Joehoe Franse les van juf/mama Ida

We zitten niet stil in het vierde leerjaar.  Ook Frans staat op het menu.  Mama/juf Ida kwam ons enkele lichaamsdelen aanleren.  Natuurlijk op een speelse manier en met een liedje.  Zo kunnen we nu toch vlot zeggen: ik heb 2 handen, 2 voeten, 2 benen, een neus, een buik, een rug en spieren onder mijn vel...de rest volgt nog.  We gingen zelfs een stapje verder en we zetten alles om in de jij vorm..."als da nie straf is".

Daar is em...daar is em....het boekenfilmpje!

Onze school is helemaal ondergedompeld in het leesproject.  Voor de kinderen is het leeskwartier een vaste waarde geworden.  Er gaat geen schooldag voorbij zonder boekenactiviteit.  Dat kan een boekenjuf alleen maar toejuichen.



Kijk maar gauw naar ons filmpje (dank u juf Leen om dit ineen te boksen)

Happy halloween!

Met ons eerste rapport in de boekentas, stappen we de herfstvakantie in.  Maar niet zonder eerst op een leuke manier Halloween te vieren.  Samen met juf Larissa verwelkomden we een hoop monsters, heksen en angstaanjagende figuren.  We hielden een fotosessie, versierden cupcakes, ontwierpen een windlicht en "wascoden" een pompoen.  De resterende tijd gebruikten we om gezellig spelletjes te spelen.  Laat de vakantie maar beginnen nu!

ict-les

Een leventje zonder computer...we kunnen het ons haast niet meer voorstellen.  Ook in de klas is het een handig hulpmiddel.  We leerden een tekst bewerken en nadien surften we naar boekensite "pluizer".  We kunnen nu ook gericht op zoek naar de allerleukste kinderboeken.

ict foto's

Onze hippe klasdeur

De foto's werden al begin september genomen, maar we puzzelden het "appartement" nu pas in elkaar...een leuk resultaat...al zeggen we het zelf.
Wedden dat jullie onze klas nooit meer zomaar voorbij zullen lopen :)



talenten gespot

Een oude bekende van vorig schooljaar werd nog eens opgefrist: de talentenarchipel.  We vaarden langs de verschillende talenteneilanden en ze werden uitgebreid getest.


Leeskwartiertjes: een schot in de roos

We stapten met de hele school in het project kwartiermakers.  We beloven om dit schooljaar elke dag een kwartiertje te lezen in de klas.  We hopen hierdoor het leesplezier te bevorderen en tegelijk het leesniveau op te krikken.  Twee vliegen in 1 klap!  De school kreeg van de projectmakers meer dan 100 splinternieuwe boeken.  Die werden verdeeld over de verschillende klassen.  Superblij zijn we er mee!

Na kilogram en meter...nu liter

We haalden de flessen, de maatbekers, het water en...de handdoeken uit de kast, want er stond een doeles op het programma.  Even kijken hoeveel dl er in 1 l kan en hoeveel halve liters kunnen er ook al weer in een fles van twee liter?  1 l kan je schrijven als 10dl, maar ook als 100cl.  We hebben het allemaal zelf kunnen uitzoeken tijdens het meethoekenwerk.  Samen met juf Larissa maakten we er een toffe doeles van.

Stagiaire juf Larissa

1 en 2 oktober hadden we een extra juf in de klas: juf Larissa.  Ze komt vanaf nu geregeld helpen en lesgeven in de klas.  Op de foto's zie je ons op het beweegeiland (leuke loopspelletjes...en dat kwam goed uit, want meester Filip was mee op zeeklassen).  De volgende dag leerden we dan weer een leuk liedje.  We kijken al uit naar haar volgende stagedagen (over twee weken).

Okay achter de schermen

In de okay zijn we allemaal al wel eens geweest, maar wij mochten nu eens achter de schermen gaan piepen.  Een ervaring op zich!

5de en 6de op zeeklassen...Dan zorgen wij toch gewoon voor de dieren :)


5de en 6de leerjaar, jullie kunnen met een gerust hart op zeeklassen vertrekken.  We nemen jullie taakje "dieren verzorgen" heel graag over deze week.  De kippen en konijnen worden goed verzorgd. Zo werken we ook een beetje aan onze verantwoordelijkheidszin.  (de juf heeft ons er geen enkele keer aan moeten herinneren :))





Handen uit de mouwen: we wegen

Leren gaat zoveel makkelijker als we het zelf kunnen uitproberen.  Vandaag ontdekten we dat er echt wel een verschil is tussen een halve kg en een kg.  Een gram is echt wel weinig, er kunnen er 1000 van in een kilogram.  Om jezelf te wegen heb je een personenweegschaal nodig, die duidt je gewicht in kg aan.  In de keuken gebruiken we dan weer een keukenweegschaal, die duidt het gewicht aan in gram.  Zelf speelden we ook levende weegschaal...niet altijd even makkelijk om te schatten wat er het zwaarst is.


meer foto's

Scholenveldloop

De sportievelingen uit het vierde zetten allemaal hun beste beentje voor.  Een dikke proficiat allemaal en nog een extra hieperdepiep hoera want onze eigen Charlotte liep zelfs zo goed dat ze een beker mee naar de klas kon nemen :)


foto's (die een beetje naar het zweet kunnen ruiken :)

Toneel: Bram en de oké brigade

Bram kwam met zijn futuristische fiets nog eens uitleggen dat we pesten maar niets vinden.  We werden allemaal lid van de oké brigade.

handen uit de mouwen: we meten

Een kilometer is zo lang als de afstand van de speelplaats tot aan het korfbalveld EN terug.  Dat hebben we al wandelend kunnen ontdekken.
Een lat van een meter zou te groot zijn voor onze pennenzak, maar een dm zou er dan wel weer in kunnen.  In een dm kunnen 10 cm en als je een meter in cm moet verdelen ben je dan wel weer even bezig, want daar kunnen er 100 in.  Dit hebben we al allemaal kunnen ondervinden, kijk maar:

Wij meten

De eerste schooldag

Een beetje zenuwachtig, maar we zijn er allemaal klaar voor.  Ook de directie komt nog even een woordje doen na de speeltijd.


Voor meer foto's...klik hier

En...we...zijn...vertrokken!!!!


Voorlopig zullen jullie nog geen foto's van de vierdeklassers vinden op deze blog.  Daarvoor moeten eerst alle privacy papieren in orde zijn.

Toch kan ik al melden dat we een goede start hebben genomen: een nieuwe juf, drie nieuwe jongens in de klas, nieuwe regeltjes waar we ons al supergoed aan houden.  Ik voel het al...dit komt goed!

Nog helemaal in vakantiemodus...maar...

Geen paniek...het is nog steeds vakantie.  Ook ik geniet er nog met volle teugen van!


Maar misschien heb je al zin om je schoolspulletjes in orde te brengen.  Hieronder vind je een lijst met dingen die we in de klas gebruiken.  Heb je ze thuis liggen...dan zijn ze welkom.  Heb je ze niet, dan kan je ze lenen van de juf.
Donderdag, 27 augustus kan je tussen 14u en 16u al eens komen kijken in je nieuwe klas.  Je krijgt dan ook al wat schriften en boeken mee.

Tot dan!

Taal:  *een ringmap (rug 4cm) met 6 tussenschotten.  Schrijf de volgende titels er al op: spelling – schrijven – lezen – taalbeschouwing – luisteren en spreken - varia
         *een bestekmapje voor het leescontract
       *een bestekmapje voor Taal

Rekenen:     *een ringmap (rug 4cm) met 5 tussenschotten.  Schrijf de volgende titels er al op: hoofdrekenengetallenmetenmeetkunde - varia.
                   *een geo-driehoek
*een eenvoudig rekenmachientje en een passer zijn geen must, maar kunnen wel handig zijn

WO:  * een ringmap (rug 4cm)

Varia:          *een huiswerkmap
                   *een bestekmapje voor toetsen
                   *een bestekmapje voor talenten
                   *2 bestekmapjes voor contractwerk
                   *map voor je tekeningen in te steken (A4 is voldoende)
*pennenzak met vulpen met vullingen, tintenkiller, schrijfpotlood, gekleurde balpennen (zeker rood en groen), slijper, gom, lijmstick, viltstiften, kleurpotloden, lat (30cm), schaar
* doos papieren zakdoekjes

Kleef een etiket op je mappen, gekafte boeken en gekafte schriften.  Noteer er je naam en de vetgedrukte titel op.  Ook op de tussenschotten schrijf je de juiste titel.

Breng alles zo snel mogelijk in orde.  Ten laatste 7 september 2015.

Helemaal klaar voor de vakantie!

Daar gaan ze dan...m'n sjarelkes...op naar het vijfde leerjaar.  Ik twijfel er niet aan dat jullie het daar super gaan doen.
Geniet eerst van een deugddoende zonnige vakantie!
Jullie hebben voor altijd een plaatsje in mijn hart en aan de klasmuur.

FC Barcelona...knap tweede

Het heeft niet mogen zijn...al hebben de voetballers van FC Barcelona de longen uit hun lijf gelopen en zelf drie keer gescoord...de rode duivels van het vijfde leerjaar waren net ietsiepietsie sterker.  Jammer maar helaas...MAAR wij zijn zo ongelooflijk fier op onze jongens.  Dat bewezen we met onze supporterskoren en attributen.  Knap tornooi, super voor de sfeer....verliezen is niet leuk, maar we hebben ons super geamuseerd.  Een dikke dank u wel juf Lotte en meester Filip.
Klein detail: na de finale wonnen de meesters en juffen wel met 3-1 (fiere juf met een knalrood hoofd :))
onze voetballers, meesters, juffen en supporters in actie
(vééééél foto's)

Drukke donderdag

Al loopt het schooljaar dan wel op z'n einde...van uitbollen is geen sprake.  Handen uit de mouwen, was de boodschap.
Terwijl de eerste en derde graad sportdag hadden (wij hadden die al eerder dit schooljaar), hielden wij een kookvoormiddag.  We maakten fruitbrochettes en bakten pannenkoekjes.
We trakteerden zelfs onze graadgenoot en die konden alleen maar mmmmmm zeggen.
Nadien zorgden we nog voor supportersmateriaal voor ons eigen "FC Barcelona".  Onze jongens spelen immers de finale deze namiddag.

picknick

Wat leuk was vorig jaar, behouden we dit jaar.  Met de hele school ons ontbijt picknicken op de speelplaats.  Supergezellig!
Daarna gingen we de extra calorieën verbranden door het spelen van leuke spelletjes op het grasveld.

Franse les

Het schooljaar loopt op z'n einde.  Vanaf september zitten we met z'n allen in het vijfde leerjaar...het leerjaar waar we echt beginnen met Frans.  Voorlopig ging het er speels aan toe met Cloclo en zijn vrienden...vanaf september zal het "voor echt" zijn.  Om helemaal voorbereid te zijn, nodigde juf Karen haar mama (vroeger een juf Frans) uit om meer dan een uur een taalbad Frans te geven.
Commentaar van juf Ida: wow...super, dat gaat zeker lukken volgend schooljaar :)

Onze uitgeregende fietsuitstap naar het gemeentehuis

Zouden we of zouden we niet???  Dat het zou regenen hadden alle weermannen en -vrouwen voorspeld, maar dat we daarom onze fietsuitstap zouden aflassen...euh ik denk het niet.  Stiekem had juf nog een plan B in haar hoofd.  Deel 1 kon doorgaan: we kregen een rondleiding in het gemeentehuis.  Onze gids was de burgemeester zelf.  Normaal gezien zouden we daarna gaan picknicken en kregen we buiten nog een rondleiding.  Helaas...de weergoden beslisten er anders over.  Dus gingen we over naar plan B.  Even testen of we niet gewoon terug naar school zouden rijden OF...zouden we bij juf thuis gaan picknicken in de woonkamer en daarna met z'n allen naar een film kijken.  Duidelijk...dit was geen vraag.  Met z'n allen richting Schoolstraat 35 :)


foto's van de fietsuitstap en het plan B :)

Joehoe...de toetsen zijn gedaan.

Nog even alles geven:


en dan....hoera!!! Klaar!



Daar is de zon!

Wow...We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar daar is ze dan...DE ZON  en hoe!  Allemaal leuk, maar niet zo goed voor ons velletje.  Leerlingen en juf hadden zich voorzien: voor de speeltijden houden we een insmeermoment.


Voetbaltornooi

Wat een leuk voorstel van meester Filip en juf Goele!  We houden met de hele school een voetbaltornooi.  Onze klas schreef zich in met 3 teams: de rode duivels, FC Barcelona en fc tigers.  Dit laatste team bestaat zelfs helemaal uit meisjes....van lef gesproken :)
Wij nemen het op tegen teams van het vierde, vijfde en zesde leerjaar.  De inzet is enorm en het zorgt voor een flinke boost voor de klassfeer.  De juf is superfier als ze ziet hoe jullie zo knap voor elkaar supporteren.
De inzet is dan ook niet niks: de uiteindelijke winnaar speelt tegen ....een team van juffen en meesters!  Ik begin alvast te trainen :)

Foto's van voetballers en hun supporters vind je hier

Hier blogt een KEIFIERE juf... schoolfeest


Wat een superdag!  Ons indianendorp werd feestelijk geopend.  Indianen, water, vuur, aarde en lucht stonden centraal.  Elke klas had een act voorbereid.  Wij smeerden onze stemmen, stemden de piano's klarinetten en gitaren en...dit was het resultaat.  Ik zeg het nog een keertje....sjarelkes van het vierde...ik ben zzzzzzooooooooooooo fier op jullie!


Ga snel naar ons schoolfeestfilmpje kijken
filmpje

Met z'n allen op beweegeiland: Sportdag

De tweede graad werd uitgenodigd op de sportdag van de gemeente.  Afspraak met alle Boutersemse derde- en vierdeklassers aan de gemeentelijke sporthal voor een leuke sportdag.  Dansen, hockey, reis rond de wereld, zelfverdediging, handbal, korfbal en verrekijkervoetbal...we deden het allemaal.  Meester Filip was de fotograaf van dienst

 Wil je ons zien zweten?  klik hier

Vandaag waren we er even niet...schoolreis

Wat een topdag!  Het perfecte weer, de perfecte locatie, de perfecte workshops.  Van een super schoolreis gesproken!
Met de bus reden we richting Bokrijk.  We wandelden daar naar de andere kant van het park om te valkenieren.  En al zijn het roofvogels...er zaten cuties tussen:).  Daarna speelden we uitgebreid met het speelgoed uit de oude doos.  Sommigen waagden zich zelfs aan andere kleren uit de verkleedkoffer.  Nadien stond workshop 2 te wachten: reuzenganzenbord.  Tof...met een groepje op ontdekking door Bokrijk.  Een dag vol actie en plezier.
Nog eens nagenieten of gewoon benieuwd naar onze 174 (!) foto's? Klik dan hier.

Mama's in de spotlights

Lieve mama's...wij weten al wat er in de cadeautjes zit...jullie moeten nog eventjes geduld oefenen:)

Muzikaal toptalent in actie

Omdat we jullie allemaal willen verrassen op het schoolfeest zijn we begonnen met de voorbereidingen van ons optreden.  Muziekjuf Sara kwam ons een duw in de rug geven, wij deden de rest.  Om het met haar woorden te zeggen: "Wat een talent in deze klas, kom maar allemaal naar mijn koor :)".  Als dat geen compliment is!  Kom ons maar bewonderen tijdens het schoolfeest op 30 mei.
Superleuk was het!

Meer foto's