Helemaal klaar voor de vakantie!

Daar gaan ze dan...m'n sjarelkes...op naar het vijfde leerjaar.  Ik twijfel er niet aan dat jullie het daar super gaan doen.
Geniet eerst van een deugddoende zonnige vakantie!
Jullie hebben voor altijd een plaatsje in mijn hart en aan de klasmuur.

FC Barcelona...knap tweede

Het heeft niet mogen zijn...al hebben de voetballers van FC Barcelona de longen uit hun lijf gelopen en zelf drie keer gescoord...de rode duivels van het vijfde leerjaar waren net ietsiepietsie sterker.  Jammer maar helaas...MAAR wij zijn zo ongelooflijk fier op onze jongens.  Dat bewezen we met onze supporterskoren en attributen.  Knap tornooi, super voor de sfeer....verliezen is niet leuk, maar we hebben ons super geamuseerd.  Een dikke dank u wel juf Lotte en meester Filip.
Klein detail: na de finale wonnen de meesters en juffen wel met 3-1 (fiere juf met een knalrood hoofd :))
onze voetballers, meesters, juffen en supporters in actie
(vééééél foto's)

Drukke donderdag

Al loopt het schooljaar dan wel op z'n einde...van uitbollen is geen sprake.  Handen uit de mouwen, was de boodschap.
Terwijl de eerste en derde graad sportdag hadden (wij hadden die al eerder dit schooljaar), hielden wij een kookvoormiddag.  We maakten fruitbrochettes en bakten pannenkoekjes.
We trakteerden zelfs onze graadgenoot en die konden alleen maar mmmmmm zeggen.
Nadien zorgden we nog voor supportersmateriaal voor ons eigen "FC Barcelona".  Onze jongens spelen immers de finale deze namiddag.

picknick

Wat leuk was vorig jaar, behouden we dit jaar.  Met de hele school ons ontbijt picknicken op de speelplaats.  Supergezellig!
Daarna gingen we de extra calorieën verbranden door het spelen van leuke spelletjes op het grasveld.

Franse les

Het schooljaar loopt op z'n einde.  Vanaf september zitten we met z'n allen in het vijfde leerjaar...het leerjaar waar we echt beginnen met Frans.  Voorlopig ging het er speels aan toe met Cloclo en zijn vrienden...vanaf september zal het "voor echt" zijn.  Om helemaal voorbereid te zijn, nodigde juf Karen haar mama (vroeger een juf Frans) uit om meer dan een uur een taalbad Frans te geven.
Commentaar van juf Ida: wow...super, dat gaat zeker lukken volgend schooljaar :)

Onze uitgeregende fietsuitstap naar het gemeentehuis

Zouden we of zouden we niet???  Dat het zou regenen hadden alle weermannen en -vrouwen voorspeld, maar dat we daarom onze fietsuitstap zouden aflassen...euh ik denk het niet.  Stiekem had juf nog een plan B in haar hoofd.  Deel 1 kon doorgaan: we kregen een rondleiding in het gemeentehuis.  Onze gids was de burgemeester zelf.  Normaal gezien zouden we daarna gaan picknicken en kregen we buiten nog een rondleiding.  Helaas...de weergoden beslisten er anders over.  Dus gingen we over naar plan B.  Even testen of we niet gewoon terug naar school zouden rijden OF...zouden we bij juf thuis gaan picknicken in de woonkamer en daarna met z'n allen naar een film kijken.  Duidelijk...dit was geen vraag.  Met z'n allen richting Schoolstraat 35 :)


foto's van de fietsuitstap en het plan B :)

Joehoe...de toetsen zijn gedaan.

Nog even alles geven:


en dan....hoera!!! Klaar!



Daar is de zon!

Wow...We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar daar is ze dan...DE ZON  en hoe!  Allemaal leuk, maar niet zo goed voor ons velletje.  Leerlingen en juf hadden zich voorzien: voor de speeltijden houden we een insmeermoment.


Voetbaltornooi

Wat een leuk voorstel van meester Filip en juf Goele!  We houden met de hele school een voetbaltornooi.  Onze klas schreef zich in met 3 teams: de rode duivels, FC Barcelona en fc tigers.  Dit laatste team bestaat zelfs helemaal uit meisjes....van lef gesproken :)
Wij nemen het op tegen teams van het vierde, vijfde en zesde leerjaar.  De inzet is enorm en het zorgt voor een flinke boost voor de klassfeer.  De juf is superfier als ze ziet hoe jullie zo knap voor elkaar supporteren.
De inzet is dan ook niet niks: de uiteindelijke winnaar speelt tegen ....een team van juffen en meesters!  Ik begin alvast te trainen :)

Foto's van voetballers en hun supporters vind je hier