Happy halloween!

Met ons eerste rapport in de boekentas, stappen we de herfstvakantie in.  Maar niet zonder eerst op een leuke manier Halloween te vieren.  Samen met juf Larissa verwelkomden we een hoop monsters, heksen en angstaanjagende figuren.  We hielden een fotosessie, versierden cupcakes, ontwierpen een windlicht en "wascoden" een pompoen.  De resterende tijd gebruikten we om gezellig spelletjes te spelen.  Laat de vakantie maar beginnen nu!

ict-les

Een leventje zonder computer...we kunnen het ons haast niet meer voorstellen.  Ook in de klas is het een handig hulpmiddel.  We leerden een tekst bewerken en nadien surften we naar boekensite "pluizer".  We kunnen nu ook gericht op zoek naar de allerleukste kinderboeken.

ict foto's

Onze hippe klasdeur

De foto's werden al begin september genomen, maar we puzzelden het "appartement" nu pas in elkaar...een leuk resultaat...al zeggen we het zelf.
Wedden dat jullie onze klas nooit meer zomaar voorbij zullen lopen :)



talenten gespot

Een oude bekende van vorig schooljaar werd nog eens opgefrist: de talentenarchipel.  We vaarden langs de verschillende talenteneilanden en ze werden uitgebreid getest.


Leeskwartiertjes: een schot in de roos

We stapten met de hele school in het project kwartiermakers.  We beloven om dit schooljaar elke dag een kwartiertje te lezen in de klas.  We hopen hierdoor het leesplezier te bevorderen en tegelijk het leesniveau op te krikken.  Twee vliegen in 1 klap!  De school kreeg van de projectmakers meer dan 100 splinternieuwe boeken.  Die werden verdeeld over de verschillende klassen.  Superblij zijn we er mee!

Na kilogram en meter...nu liter

We haalden de flessen, de maatbekers, het water en...de handdoeken uit de kast, want er stond een doeles op het programma.  Even kijken hoeveel dl er in 1 l kan en hoeveel halve liters kunnen er ook al weer in een fles van twee liter?  1 l kan je schrijven als 10dl, maar ook als 100cl.  We hebben het allemaal zelf kunnen uitzoeken tijdens het meethoekenwerk.  Samen met juf Larissa maakten we er een toffe doeles van.

Stagiaire juf Larissa

1 en 2 oktober hadden we een extra juf in de klas: juf Larissa.  Ze komt vanaf nu geregeld helpen en lesgeven in de klas.  Op de foto's zie je ons op het beweegeiland (leuke loopspelletjes...en dat kwam goed uit, want meester Filip was mee op zeeklassen).  De volgende dag leerden we dan weer een leuk liedje.  We kijken al uit naar haar volgende stagedagen (over twee weken).

Okay achter de schermen

In de okay zijn we allemaal al wel eens geweest, maar wij mochten nu eens achter de schermen gaan piepen.  Een ervaring op zich!

5de en 6de op zeeklassen...Dan zorgen wij toch gewoon voor de dieren :)


5de en 6de leerjaar, jullie kunnen met een gerust hart op zeeklassen vertrekken.  We nemen jullie taakje "dieren verzorgen" heel graag over deze week.  De kippen en konijnen worden goed verzorgd. Zo werken we ook een beetje aan onze verantwoordelijkheidszin.  (de juf heeft ons er geen enkele keer aan moeten herinneren :))





Handen uit de mouwen: we wegen

Leren gaat zoveel makkelijker als we het zelf kunnen uitproberen.  Vandaag ontdekten we dat er echt wel een verschil is tussen een halve kg en een kg.  Een gram is echt wel weinig, er kunnen er 1000 van in een kilogram.  Om jezelf te wegen heb je een personenweegschaal nodig, die duidt je gewicht in kg aan.  In de keuken gebruiken we dan weer een keukenweegschaal, die duidt het gewicht aan in gram.  Zelf speelden we ook levende weegschaal...niet altijd even makkelijk om te schatten wat er het zwaarst is.


meer foto's