Eindejaarsactiviteiten

De week voor de kerstvakantie was het nog erg druk:

*nieuwjaarsbrieven typen
*een kerstboom knutselen
*cadeautjes geven en krijgen
*rapporten uitdelen
*de vakantie goed inzetten door spelletjes te spelen

Klik hier voor de bewijzen

Vandaag zijn we er even niet...

Van de Sint kregen we een bioscoopticket cadeau voor de film "the good dinosaur".  Wat een leuke film...en juf geeft het toe...ze moest af en toe een traantje wegpinken.  Dank u lieve Sint voor het supercadeau!


Sint in de klas

Yes...Sint en Piet vonden onze klas en keken vol bewondering naar onze stoomboot.  Er werd voorgelezen uit het grote boek.  Amai, wat weet die man veel over ons.  Ons zangtalent werd ook gesmaakt.  Kijk maar gauw naar ons filmpje.


Sint  in de klas (foto's)

Yes...hij heeft onze school gevonden

Spannend!  De Sint en zwarte Piet komen aan op school.  Wat zou hij van onze boot en ons liedje vinden?  Zou hij iets lekkers voor ons bij hebben...fingers crossed :)



hand in hand, oog in oog...wij maken een regenboog






foto's bezinningsmoment

Zoooo fier op onze stoomboot!

Sint, kom maar gauw eens langs.  Onze stoomboot is af!  Al zeggen we het zelf...hij mag gezien worden.  In kleine groepjes ontwierpen we de kamers die wij noodzakelijk vonden in een stoomboot. Met al die kamers puzzelden we de boot in elkaar.  Afwerken met vlaggetjes en schoorstenen en...volledig vaarklaar! Zo'n klaskunstwerk verdient echt wel een applausje!
En ssshhhtttt we verklappen al een klein geheimpje...als U vrijdag naar onze klas komt...we hebben ook een liedje ingestudeerd :).

Dino's...onze speurneuzen aan het werk

Op vraag van mijn dames en heren werkten we een project rond dino's uit.  Zo'n beest uitnodigen in de klas ligt natuurlijk al jaaaaaaren niet meer in onze mogelijkheden.  We moesten dus zelf op zoek.  Via filmpjes, boeken en...het internet ontrafelden we de dino-geheimen.  Per groep kozen we een favoriete dino, die we dan voor de klas voorstelden.  We bekeken de film "dinosaur".
Al die beesten hebben ook zo'n vreemde namen dus we "googleden" ze en zo konden we de juiste prent bij de juiste naam zetten.  Kortom een leuk project!