Journalist in de klas

Voor taal werken we rond het thema kranten.  We leren oa. hoe een krant opgebouwd is en hoe we zelf een artikel kunnen schrijven.  Wie kan ons dat beter leren dan een echte journalist?  Benny Bielen van het Nieuwsblad kwam op bezoek en had een antwoord op al onze vragen.
Dank u Benny!


oohh een baby in de klas

Juf Larissa komt volgende week een weekje lesgeven in de klas.  Ze kwam eerder al een paar keer naar de klas, maar toen had ze nog een dikke buik.  Vandaag kwam ze even langs met Lowie.

Lezen levert pannenkoeken op

Alweer werden er 125 leesstempels verzameld.  Deze keer werd er gekozen om pannenkoeken te bakken.  Lekker druk in de klas, want met 26 tegelijk pannenkoeken bakken is nogal moeilijk. Groep per groep kwam bakken en we werkten  verder aan onze grappige krantenkoppen.   Ook het digitaal fototoestel werd ingepalmd.  Dat levert natuurlijk extra grappige foto's op.


Wow...sneeuw!

Als het dan eens sneeuwt...dan ineens goed!  Wie had dat gedacht?  Vrijdag opstaan en zien dat je tuin volledig wit is.  De winterprik zorgde ervoor dat heel wat leerlingen en juffen en meesters niet (op tijd) op school geraakten.  Het werd al snel duidelijk...dit wordt een snipperdagje, maar toegegeven...het was best wel leuk :).  Spelletjes spelen, in de sneeuw ravotten, in turnkledij in de klas zitten en tegelijk de kleren op de verwarming laten drogen, filmpje kijken, move tegen pesten oefenen.  Bwa,...er zijn al saaiere schooldagen geweest ;)



Natuurlijk brullen wij mee tegen pesten

Om op donderdag 4 februari de move tegen pesten te kunnen, moeten we misschien nog even oefenen.  Komaan, zet jullie beste beentje voor.





Klaar voor het echte werk.  Go! Go! Go!


Boutersem verkennen

Ons WO-thema draait deze keer rond onze eigen gemeente.  Ideaal dus om een rondje Boutersem te doen.  De straten in de buurt van de school kleurden fluo-geel en we leken wel Japannertjes met al onze fototoestellen :)
Met de plattegrond op zak (we moesten zelf de weg zoeken) en de foto's van de fotozoektocht in de aanslag kwamen we zo op plaatsen waar we misschien al duizend keer voorbij zijn gereden, maar die toch nieuw leken te zijn.

Probeer aan de hand van de foto's maar eens dezelfde weg te nemen als wij...tip: we zijn gestart en geëindigd bij ons op school ;)

Wij wachten ondertussen wel in het bushokje :)