Daar is de krokusvakantie!

Joepie! Carnaval.  Dat vieren we op de schaatsbaan.  Als dat niet leuk is!

Wat een verrassing

Wow...hoe cool is dit.  Weten jullie nog dat we een journalist uitnodigden in de klas?  Benny Bielen werd door ons op de rooster gelegd.  Blijkbaar hebben we toch een beetje indruk op hem gemaakt, want....we haalden zomaar eventjes de digitale krant.  Blijkbaar zouden we binnenkort zelfs in de papieren versie van het Nieuwsblad komen.  Ons thema kranten is dus dubbel en dik geslaagd.


Move tegen pesten

Ja hoor...vandaag namen er over heel België 324314 leerlingen deel aan de move tegen pesten.  Natuurlijk konden wij dan niet ontbreken.  De regen speelde spelbreker en daardoor werd de turnzaal i.p.v de speelplaats het decor van onze move.
Knap gedaan dametjes en heren.  En niet vergeten: voeg de daad bij het woord!

De dode hoek...niet te onderschatten

Juf Larissa's vriend is vrachtwagenchauffeur.  Hij kwam ons uitleggen wat de dode hoek is.  We klommen zelf de vrachtwagen in en konden met onze eigen ogen zien wat we eigenlijk niet kunnen zien.
Een dagje later werden we verwacht in het verkeerspark.  Eerst de theorie en daarna de praktijk.  Jammer genoeg werden we uitgeregend, maar tijdens dat kwartiertje werd niemand betrapt op een verkeersinbreuk en mochten we de verkeersparkeuro's in onze portefeuille houden (oef).


WO I

Geschiedenis saai????  Zeker niet bij ons!  Op vraag van de leerlingen werkten we rond Wereldoorlog I.  Natuurlijk doen we dit op kindermaat.  Wat een interesse.  Er werden grote ogen getrokken toen er ineens een geweer, een bajonet, een uniform, kogels enz zomaar in de klas op de tafel lagen.  Allemaal meegebracht door de leerlingen.  Wauw!
Toevallig heeft mijn mama hierover ook een boek geschreven.  Samen met de mede-auteur, Pieter Folmer kwam ze vertellen over de Belgische vluchtelingen.  Je kon een muis horen lopen in de klas.  Als kers op de taart won Louise het gesigneerde boek.  Hoera!



spannende foto's

Poëzieweek

Gedurende de hele poëzieweek werd er elke dag tijd besteed aan het werken rond gedichten.  Het thema van dit jaar was: herinneringen.  De leerlingen kwamen dingen van de juf te weten die ze voor alle zekerheid nog eens gingen controleren bij juf/mama Ida :).  En ja hoor...juf Karen werd ooit bijna als vermist opgegeven toen ze konijntjes wilde vangen en ja hoor...ze kocht vroeger stiekem snoepjes.
Er werd een herinneringenboom gemaakt, we leerden een padoum schrijven en de leerlingen van de leerlingenraad verwenden ons elke morgen met een gedicht dat ze kwamen voorlezen.  Super!
Tegelijk deel ik nog graag de link die juf Leen me doorstuurde.  Eentje van Bert en Ernie over herinneringen...Lieve ouders: als dat geen jeugdsentiment is ;)
Bert en Ernie