Franse les...met instrumenten en al!

We leggen onze lat altijd dat tikkeltje hoger...gewoon voor de fun!  Waarom zouden we het filmpje op youtube nodig hebben hebben als we zelf de muzikanten kunnen zijn.  Weg youtube, welkom violen, cornet, drum, schuddoosjes, belletjes, stokjes en engelenstemmetjes ;)...en dit allemaal "En Français".  Meester Sven...stilletjes aan zijn we klaar voor het vijfde leerjaar.



We maakten er zelfs een filmpje van..klik maar snel door.

Ook wij stonden stil bij de gruwel die ons landje getroffen heeft



Omdat liefde en respect zoveel mooier zijn dan geweld...

Aandacht voor onze tanden

De voorbije dinsdag kregen we bezoek van een team tandartsen.  Zij herinnerden er ons nog eens aan wat voor een kostbaar goed een verzorgd gebit is.
Helaas...suiker en zuur blijven de grootste vijanden van onze tanden.  Goed poetsen en regelmatig een bezoekje brengen aan de tandarts zijn een must voor ons allemaal.



Meten: m², dm²

Nieuwe leerstof op het programma: dm² en m².  Een cm² hadden we al kunnen tekenen in ons werkboek, een dm² lukte ook nog vlot...maar om m²'s te tekenen, weken we uit naar de speelplaats.  Om aan te duiden dat er 100 dm² in een m² kunnen, zorgden we zelf voor een kunstige m².  Hopelijk kunnen deze opdrachten helpen om deze leerstof in ons hoofdje te prenten :)

Bezoek aan de bib

Tijdens de jeugdboekenweek mag het ietsje meer zijn :)...Met z'n allen namen we deel aan de wedstrijd die de bib organiseerde.  We kregen er ook een rondleiding en we speelden een opzoekspel.  Wij lopen er in ieder geval nooit meer verloren.

Jeugdboekenweek: Hilde Rogge op bezoek

Tijdens de jeugdboekenweek mag het net ietsje meer zijn.  Hilde Rogge kwam het verhaal van Bas en Zita vertellen.  Met open mond luisterden we samen met het derde leerjaar naar het verhaal. Een topactiviteit!

Nominatie boekenjuf

Mag juf eens een beetje stoefen??  Dankzij jullie nominaties kwam er vandaag een journaliste een interview van me afnemen.  Een interview om eens navraag te doen hoe we in onze klas en op school met en rond boeken werken. Het interview duurde een dikke 3 uur.   Ik kwam ook te weten dat er 109 inzendingen waren en dat ik tot de laatste 11 behoor.  Dat is al een overwinning op zich!  Hiep hiep boeken!!!!

Frans: dat doen we al zingend

Juf/mama Ida komt nog elke week een uurtje Frans geven.  We kijken er steeds naar uit.  Na de lichaamsdelen, kwamen nu de kleuren aan bod.  Tegelijk oefenden we ook de vervoeging van avoir.  En dit allemaal al zingend :)


jeugdboekenweek (bis)

Het oudercomité gaf het ideale voorbeeld tijdens het wintercarnaval: knutselen met boeken.  Laat deze activiteit nu ook perfect passen bij ons thema.  We knutselden elk van een oud boek een huisje.  Van die huisjes maakten we dorpen en steden.  Mooi!!!

Zwemmen

Om de twee weken gaan we zwemmen in Tienen.  Ideaal om onze conditie te onderhouden op een leuke manier.  We oefenen bij de groene badmutsen de laatste tijd vooral op zich kunnen behelpen in het water: rond de lichaamsas draaien, tuimelen, uit het bad klauteren, duiken, onder en door een hindernis zwemmen,...


Technopolis

We trokken met de tweede en derde graad naar Technopolis.  Zelf doen, zelf ontdekken,...zalig toch!

Joehoe!!! Jeugdboekenweek.

Wij zijn de komende periode in onze nopjes want...we kunnen extra veel rond boeken werken tijdens de jeugdboekenweek!  Foto's van de activiteiten zullen ongetwijfeld nog volgen.

Alvast een filmpje om in de stemming te komen:  hiep hiep boeken