We duiken de vakantie in...

maar niet zonder eerst nog te genieten van overheerlijke fruitbrochettes, spelletjes te spelen, de Harry Potter film verder te bekijken, het rapport te ontvangen, selfies te nemen met de juf en hier en daar een traantje weg te pinken.
Dametjes en heren...geniet tegen 120km/u van de zomervakantie en we zien elkaar in september terug. Veel plezier in het vijfde leerjaar.

Luka, Berre en Gomdiam....heel veel plezier in jullie nieuwe school.  We gaan jullie missen.  Spring zeker nog eens binnen als jullie in de buurt zijn.  Dikke dikke kus!


Joehoe! Logeren op school

Het was nipt voor sommigen, maar...we spaarden genoeg leesstempels om een nachtje in de klas te logeren. In de voormiddag maakten we van onze klas al een viersterrenhotel.  We werden om 18u30 terug op school verwacht.  We speelden spelletjes op de speelplaats, kregen didgeridoo-les, dekten de tafel voor het ontbijt, snoepten chips en een drankje,  keken naar een Harry Potter film en terwijl de juf de blog aanvult...doen ze hun best om in slaap te vallen (en ja hoor...het is stil...ssshhhtttt).  Een speciale dank u wel aan de ouders van Berre en Luka die het ontbijt sponsoren als afscheidscadeautje. Kijk maar gauw naar de  foto's en filmpjes



voetbalfinale

De drie teams die het voetbaltornooi wonnen, mochten het vandaag opnemen tegen de juffen en meesters.  Amai, ondanks mijn voetbalverleden zag ik serieus af...zo warm (en zo weinig conditie ;)).  Het fototoestel gaf ik aan m'n leerlingen...dat leverde unieke plaatjes op :)

mmmm...ijsjes

Wow, wat een coole leerlingen van de leerlingenraad hebben wij!  Maandag zorgden ze voor frietjes en curryworst of kipcorn.  Vandaag regelden ze een ijskarretje.  Hoe leuk en vooral...hoe lekker :)
Dankjewel leerlingenraad en juf Goele!

Kom aan!!! STARS!!!

Wat als....de voetbalfinale van de tweede graad door twee ploegen van het vierde leerjaar gespeeld wordt?  FC Stars tegen All Stars....een topaffiche...maar voor wie supporteren wij?  Juf en medeleerlingen kregen het niet over hun hart om partij te kiezen.  Dus...wij supporterden voor "THE STARS"...en weet je ...ze wonnen nog ook.:)

Geocachen

Geo "watte" hoor ik jullie al denken.  Tot vandaag wisten de kinderen ook niet wat het was.  Met de gps in aanslag gingen we tijdens een wandeling op zoek naar "schatten".  Dat het geen echte schatten zijn, wisten we wel, maar we noemen het wel zo.  Want na een stuk stappen moeten we steeds op zoek naar een "schat" met daarin een boekje waarop we onze naam mochten schrijven.  In het begin was het makkelijk, maar er zaten er ook een paar moeilijke tussen.  14 van de 15 caches hebben we gevonden (een topprestatie voor beginners!).
Het weer was ons vrij goed gezind of kwam het door de lachende gezichtjes dat de regendruppels zich maar af en toe lieten zien?:)
Met de hulp van de papa en mama van juf Karen legden we 10(!) km af in een modderig Butselbos.  Mama's en papa's...sorry voor de vuile kleren...MAAR we hebben ons KEIHARD geamuseerd.  Een ding is zeker...wij gaan goed slapen vannacht.  Maar niet zonder eerst naar de hoop foto's te kijken.

Go! Go! Rode Duivels

De supporters van het vierde zijn op post!  Go! Go!  Rode Duivels!

zeehonden

Zoals beloofd mocht er nog eens een WO-thema aangebracht worden door de kinderen.  Deze keer werd er gekozen voor "zeehondjes".  Het toeval wil dat ik de voorbije vakantie in Pieterburen was om de zeehondencrèche te bezoeken.  Deze crèche kon ik zeker in deze lessen gebruiken.  Spelenderwijs kwamen we meer over de dieren te weten.  We konden zelfs via de webcam de zieke zeehondjes volgen.  We weten nu wat huilers zijn en ja hoor...aan de oooo's en de aaaa's kon je merken dat ze er echt schattig uitzien :).  Door een gezelschapsspel te spelen probeerden we zelf als baby-zeehond te overleven.  Spannend!

hieperdepapa's!!!

Ook wij knutselden iets leuk voor de papa's...nog even wachten tot zondag en dan weten jullie wat er in ons cadeautje zit.



en ook voor jullie....een liedje

De boer op...

Hoe cool was dit...!  Juf Leen komt geregeld met de auto naar school, ook op de fiets zien we haar soms arriveren maar vandaag stond ze er ineens met ....haar tractor.  Onmogelijk dat we die niet eens even zouden testen na onze toets spelling.  Een welgekomen pauze en het is weer eens iets anders.
Dankjewel juf Leen en Kris (of is het Chris).


Vandaag waren we er weer even niet...

we gingen op verkenning in en rond het gemeentehuis.  Wat een zalig dagje...veel te warm om in de klas te zitten.  We koppelden het nuttige aan het aangename: we wandelden naar het gemeentehuis.  Daar kregen we een rondleiding van onze burgemeester, Sarah Boon.  We liepen rond de parkvijver en nadien bouwden we een kamp in het kabouterbos.  Vuile handen en volle blazen zorgden ervoor dat we even uitweken naar het huis van de juf.  Gelukkig heeft die een wc en zeep en water:).  Nu we er toch waren konden we daar ook onze picknick opeten en nog wat spelen.  Om half één stond de oud-burgemeester, Guido Langendries op ons te wachten.  Van hem kregen we een rondleiding rond het gemeentehuis.  Nadien werkten we nog even verder aan ons kamp om dan weer naar school te wandelen.

Vandaag waren we er even niet ...

want we genoten van onze schoolreis naar Planckendael.  Gewapend met paraplu en regenjas vertrokken we richting Muizen bij Mechelen.  We kregen er een rondleiding, volgden een roofvogelshow, speelden in de speeltuin en kwamen alles te weten over olifanten.  Daarna wandelden we nog wat rond in het dierenpark.  Die paraplu en regenjas hebben we uiteindelijk niet nodig gehad...dankjewel weergoden.
Het werd een topdag!  Kijk maar snel naar de foto's en de schattige filmpjes van de olifanten.


Spel met grenzen en schoolfeest: topeditie!!

Wow wat een weertje tijdens ons schoolfeest!  Het spel met grenzen kon het niet beter treffen.  De verschillende teams leefden zich uit.  Vol goede moed begon ik met het nemen van foto's, maar door de drukte verloor ik m'n fototoestel tijdens de spelletjes uit het oog...oeps ;)

voetgangersexamen in de regen en busevacuatie

Zoals aangekondigd legden we op maandag 23 mei ons voetgangersexamen af.  Jammer genoeg wilden de weergoden niet meewerken.  Met de paraplu in de hand en/of de regenjas aan lieten we ons niet kennen.  Bij de ene verloopt het "echte werk" al vlot, de andere zal nog wat moeten oefenen.  Gelukkig stonden er langs het parcours heel wat vrijwilligers om een oogje in het zeil te houden en in te grijpen waar het nodig was.  Een dikke merci is hier zeker op zijn plaats.
Omdat we helemaal in verkeersstemming waren leerden we ook nog hoe we op een snelle manier uit de bus kunnen geraken.  Een echte evacuatie!


Dan toch net niet...de beste boekenjuf 2016

maarrrr...een gedeelde tweede plaats is natuurlijk ook prachtig!  Met kinderen, ouders en collega's trokken we naar Deurne om de uitreiking bij te wonen.  Het werd een gezellige namiddag met een leuke show.
Aan onze schoolmuur hangt nu ook een "officieel" bord...een school waar boeken een ereplaatsje krijgen!

(dankjewel mama's, kids en collega's voor de 

Didgeridoo workshop

WO op een andere manier.  We snoven eens de Australische lucht op.  Joeri kwam ons over Australië vertellen.  We knutselden een eigen didgeridoo en we leerden er op spelen.
Van een leuke workshop gesproken...en ik kan nu al verklappen: wordt vervolgd :)