Deze week zijn we er even niet...geniet van de herfstvakantie!


Happy halloween

De laatste dag voor de vakantie zaten deze griezels ineens in de klas.

Officiële rapportuitreiking

De herfstvakantie staat voor de deur.  Tijd om uit te rusten en om rapporten te krijgen.  De directie kwam ze ons persoonlijk overhandigen.

We gonna catch them all...

Bloed, zweet maar geen tranen heeft het gekost om tot dit fantastische resultaat te komen.  Pokemons ontwerpen en zoeken op de computer, vierkantjes tellen, de grootte van een vierkantje bepalen, tekenen, knippen, plakken en tenslotte ongelooflijk trots zijn op het resultaat...juf inclusief :)

Wij gingen de uitdaging aan...

Een tijdje geleden begon ik met voorlezen uit "Floris Oudbloed" van Stefan Boonen.  Oorspronkelijk wilde ik mijn leerlingen uitdagen om het boek zelf te lezen, maar omdat ze het zo lief vroegen (lees: omdat ze zo smeekten en omdat ik hun open monden tijdens het vertellen geweldig vind) ...lees ik het toch helemaal verder voor.  Toeval wil dat dit splinternieuwe boek op woensdagnamiddag in Leuven werd voorgesteld ...én juf had hier een geheime uitnodiging voor ontvangen.  Liese, Luca en Sterre durfden het aan om zich in "het hol van de maffia" te begeven. Als cadeautje namen we voor de andere kinderen van de klas een tattoo mee ontworpen door illustrator Tom Schoonooghe.  Een geslaagde namiddag!

Voorlezen...zo leuk!

Er gaat geen dag voorbij zonder leeskwartiertje of voorlezen, maar als juf de kamishibai erbij haalt, is het helemaal feest.
De kinderen vinden het zo leuk dat ze spontaan vroegen om er foto's van te nemen.  En voilà zo sta ik dus ook eens op een foto :)

Het vierde @ work...

En dat er gewerkt wordt in het vierde!  Jullie mogen een vlieg zijn in de klas en even mee gluren.
Een beetje uitleg bij de foto's: we voeren een stappenplan volledig uit (voor taal behandelen we op dit moment instructieteksten) - we oefenen de rekenlessen al doende in (wegen, inhoudsmaten, blokkenbouwsels) - voor we verbeteren overleggen we met een klasgenootje, zo leren we ook van elkaar - we oefenen onze WO-toets in mbv de laptop


SSStttt...strikt geheim!

Wat een toeval...in de klas wordt er voorgelezen uit Floris Oudbloed van Stefan Boonen.  In Leuven wordt het boek op woensdagnamiddag 26 oktober extra in de bloemetjes gezet.  Misschien wel leuk om eens te gaan kijken!

Leren leren...we werken eraan!

Een toets voorbereiden...hoe doen we dat?  In de klas maakten we de volgende afspraken: We herlezen / bekijken de lessen die getoetst zullen worden - we stellen vragen over eventuele onduidelijkheden - we maken de herhalingsoefeningen - we verbeteren ze zelf - weinig foutjes: ik ben klaar voor de toets - toch een aantal foutjes: ik heb nog wat extra uitleg nodig.
Op deze manier hebben we onze eerste toets voor taal voorbereid.  Binnenkort doen we hetzelfde voor een toets van WO en eentje van wiskunde.  Moet lukken hé! (en wat in de klas gedaan wordt, moeten we thuis niet meer doen;).  Bedoeling is nu wel dat we deze werkwijze ook thuis gaan toepassen als dat nodig is.  Veel succes!