Slaat de verveling toe???

Oefen de cijfers tot 20 in het Frans :)

Tot in 2017!



xxx

We duiken de kerstvakantie in....

maar niet zonder eerst samen gezellig Kerst te vieren met spelletjes, hapjes, drankjes en.....cadeautjes :)

Duimen voor oma/juf Ida

We vonden dat het eens tijd werd om iemand in de bloemetjes te zetten.  We kozen voor oma/juf Ida...de oma van Sterre.  We stuurden deze rap in om haar te bedanken voor het wekelijkse uurtje Frans dat ze bij ons geeft.  We hopen dat ze het zo tot "grootouder uit de duizend" kan schoppen.  Wij vonden het in ieder geval leuk om de rap in te oefenen en nu...duimen maar.  Voor ons is ze lekker toch al de winnaar.  Dankjewel oma/juf Ida!

Uitstap schoolomgeving

Tijdens de WO-lessen nemen we onze schoolomgeving onder de loep.  Vanuit de klas is dat wat moeilijk, dus we trokken ons fluo-hesje aan en weg waren we.  We gingen op zoek naar: woongebied, handelsgebied, recreatiegebied, industriegebied, landbouwgebied en natuurgebied.  Onderweg wandelden we langs openbare gebouwen, nutsvoorzieningen en...kregen we ook verkeersles.  Meerdere vliegen in één klap en het was nog leuk ook!

Technopolis op school

Leuk...vandaag kwam technopolis naar school.  Samen met de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar kregen we a.d.h.v. proefjes meer uitleg over vuur.  Spectaculair en leuk!  En weet je...we zijn met z'n allen weer een beetje slimmer geworden :)

Vandaag waren we er even niet...

we gingen met z'n allen naar de film!  Dank u Sinterklaasje!

Sinterklaas

Ook dit jaar kwam de Sint ons een bezoekje brengen.  Vooraf knutselden we een grote stoomboot in elkaar en oefenden we een dansje en een liedje in.  De foto's vind je hier. (Wel een beetje door elkaar...oeps)

Info zoeken op de laptop

Ook al is de juf een enorme boekenfan, toch halen we er ook andere media bij om informatie op te zoeken.  Met de laptop in de aanslag surften we op het internet op zoek naar informatie over de dino's.  Niet altijd even gemakkelijk maar we zijn alweer een ervaring rijker.

Voorleesweek

Al is het in onze klas eigenlijk altijd wat voorleesweek...toch lieten we deze periode niet onopgemerkt voorbij gaan.  Het leescontract werd deze week "voorleescontract", Thomas kwam voorlezen uit "De grootste ettertjes van de wereld" en onze stagiair, meester Martijn las op zijn beurt voor uit "Verhalen voor gevoelige oortjes".