Aankomst van Sinterklaas

Op dinsdag 5 december kwam Sinterklaas op bezoek op onze school.
We hebben hem samen met de andere klassen verwelkomd op de speelplaats met een erehaag.
Net voor de middag kwam hij ook nog in de klas. Hij wist toch wel verrassend goed hoe het in onze klas werkt.
Bedankt Sint voor de koekjes en mandarijntjes!

Voorleesweek

Naar aanleiding van voorleesweek, die zich dit jaar vooral toespitste op voorleespapa's, kwam de papa van Lou in de klas voorlezen.
Hij had 2 boeken bij die hij voorstelde, een favoriet uit zijn kindertijd: De heksen van Roald Dahl, en het boek dat Lou zelf had voorgesteld als leeskapitein in de klas: Raveleijn van Paul van Loon.
Het was een bijna unanieme stemming, de leerlingen wouden graag iets horen uit het boek "Raveleijn". Ze gingen er helemaal in op en ik denk dat het boek vaak gaat uitgeleend of gekocht worden om het vervolg te weten.
Nog eens een heel grote bedankt aan de papa van Lou!!


Bezoek aan het huis van Sinterklaas

Dit weekend konden de kinderen in het buurthuis van Vertrijk gaan kijken naar het huis van Sinterklaas. Wij mochten met de ganse school op vrijdagochtend al eens een kijkje gaan nemen, al was de Sint er helaas nog niet op dat moment.
Juf Larissa en juf Tina konden helaas niet meegaan, maar juf Sabien had er gelukkig aan gedacht om foto's te maken van het bezoek. Zo kan iedereen toch nog meegenieten.


Oefenen voor het circus

Op donderdag 16 november kwamen 2 leerkrachten van circusschool Salto 🎪 🎪 in Tienen naar onze school om alle klassen van de lagere school een uurtje les te geven over evenwichtsoefeningen.
En ook wij mochten dus de pedalo's, eenwielers, rolla bolla, ton, grote bal en de stalen kabel uittesten. Voor sommigen was het moeilijk, anderen deden het moeiteloos. Maar het allerbelangrijkste was dat we ons geweldig geamuseerd hebben. Al is zo'n uurtje natuurlijk veel te snel voorbij...

Ons Halloween feestje in de klas

Vandaag hebben we Halloween gevierd in de klas.
De kinderen mochten zich verkleden, sommigen waren echt angstaanjagend!! 👹 👻 👿 💀
We hebben niets warm gekookt, maar maakten wel spinnetjes met druiven en snoepveters. En ook met oreo's en dropveters. Nadien waren er kinderen met buikpijn, want blijkbaar dachten ze dat ze alles moesten opeten. Tja, bewaren voor later is blijkbaar een beetje moeilijk...
Hieronder enkele foto's ervan. 🎃🎃🌕


Verrassing voor juf Larissa...

Zaterdag gaat juf Larissa trouwen met Wim. 💒
Om dat te vieren wouden we haar graag verrassen.
Vorige week maakten de kids al allemaal een kaartje om af te geven. En aangezien ik gisteren toch moest gaan winkelen voor ons Halloween-feestje is er ook voor roosjes gezorgd.
Juf Leen hielp met het afleidingsmanoeuvre om juf Larissa even weg te krijgen. En toen ze terugkwam stonden alle kinderen mooi in een ere-haag.
We hebben dat heel goed gedaan, want juf Larissa had helemaal niet gemerkt dat we er al 2 weken mee bezig waren!! 
Nog een heel dikke proficiat van ons allemaal, juf! 💑💖


Scholenveldloop

Op maandag 25 september mocht onze klas deelnemen aan de scholenveldloop. Deze ging door op het terrein van de korfbal. Helaas zaten er voor onze klas geen medailles in, maar deelnemen is belangrijker dan winnen!


Onze klasfoto

Onze klasfoto gemaakt door de schoolfotograaf. De inscankwaliteit is niet zo geweldig, ik zal het eens opnieuw moeten proberen met mijn scanner thuis... 😊


Project kunst deel 2

Vorige week mochten we stempels maken. Deze week (op donderdag) mochten we dan weer met plakband spelen. En dan niet zomaar doorzichtige plakband, maar wel van die gekleurde. De juf had de Action leeg gekocht om ervoor te zorgen dat alle kids van 4, 5 en 6 konden kiezen uit de rolletjes plakband, want ja, elk kind kreeg er 2. Met behulp van wat krantenpapier of karton werden allerlei figuurtjes gevormd.
Het was weer een fijne les. Nog eens bedankt!!

Project kunst

Op woensdag hebben we met onze klas kunnen kennismaken met het schoolproject "Kunst". Hiervoor mochten we zelf stempels maken. Gewoon met een blad knutselrubber. Best makkelijk te maken, al was het voor sommige kinderen moeilijk om te beslissen wat ze zouden maken. Het zijn allemaal prachtige afdrukken geworden. Kijk maar even mee.



Making-of: onze klasdeur

Beetje gek hé: we kropen één voor één in de kast.  Wat hier de bedoeling van is kunnen jullie binnenkort komen bewonderen op onze klasdeur.

En voor je het weet is het 1 september!

Wow...wat is die vakantie voorbij gevlogen!  Met z'n allen doken we op 1 september het nieuwe schooljaar in.
Samen met de juffen maken we er ongetwijfeld een leuk jaartje van!


Wauw...ons eigen hoorspel.

Tijdens ons avondje en nachtje op school maakten we een hoorspel tijdens een workshop.  Niet gemakkelijk, maar wat we in iets minder dan twee uur gerealiseerd hebben, mag toch "gehoord" worden.
De geesten van de nacht....door de leerlingen van het vierde leerjaar.

De laatste schooldag en dan duiken we de vakantie in...

Rapporten uitdelen, fruitbrochettes maken en de allerlaatste "klasfie".  Dit moet de laatste schooldag zijn.  Een dikke merci sjareltjes, we hebben er (al zeg ik het zelf) samen een leuk schooljaar van gemaakt.  Dikke, dikke kus en "doe da goe in't vijfde hé".

Van een stoere uitstap gesproken: Ninglinspo

Op de voorlaatste dag van het schooljaar trokken we er met 3, 4 en 6 nog op uit.  We maakten een mooie wandeling aan, langs en in de Ninglinspo.  Klimmen, klauteren, met water spetteren, glijden en ons heel goed amuseren.  Een ideale afsluiter van dit schooljaar.



Voetbalfinale - ijskar - superfinale

Dinsdagvoormiddag, 27 juni was het zo ver.  De voetbalfinales werden gespeeld!  Elke graad speelde z'n eigen finale.  Geen winnaars in onze klas, maar "de sportaapjes" hebben absoluut hun mannetje gestaan.  De niet-voetbalfans konden met krijt tekenen, kubb's spelen of meedoen met de estafettespelletjes.
Na het middageten had de leerlingenraad voor een ijskarretje gezorgd en daarna  stond de superfinale op het programma: juffen en meesters tegen de winnaars van de finale.  Gewoon ter info,...het werd 4-1 voor de juffen en meesters...oud, moe maar nog niet helemaal versleten;)...maar morgen wel zo stijf als een plank :)

mmm picknick

Geen middagmaal meer tijdens de laatste week van het schooljaar.  Geen probleem, dan houden we toch een gezellige picknick.  De leerlingenraad zorgde voor drankjes.  De opbrengst gaat naar een goed doel.

Bewegingsspelletjes met water

De hoge temperaturen geven ons de kans om alternatieve bewegingsspelletjes te voorzien.  Watergevecht...zalig toch!  Gewapend met waterpistolen en -ballonnen leefden we ons uit op het grasveld.  Leuk leuk leuk!
Ter info...we gaven het water uit de kleuterbadjes een tweede leven.  Ipv het zomaar weg te gieten na gebruik, gebruikten wij het als munitie.  Dus...geen waterverspilling :)
Net voor we in onze reservekleding doken, zagen we eruit als verzopen waterkiekes :)


Spelletjes en Français

Oma/juf Ida kwam voor de laatste keer Franse les geven.  Dit gebeurde deze keer al spelend.  Een leuke afsluiter met als slot een dubbele verrassing.  Wij zorgden voor een bedankingsbon uit de creaschuur van Robin en oma Ida verraste ons met waterijsjes...Iedereen content :)
Met de lessen die we zo goed als wekelijks kregen hebben we zeker en vast een stevige basis om te starten in het vijfde leerjaar.

Verkeerspark

Les krijgen van een echte agente en daarna de theorie omzetten in praktijk.  Dat deden we in het verkeerspark van Kessel-Lo.  Een leuke activiteit, maar sommige leerlingen zullen wel blij zijn dat de boetes met namaakgeld betaald mochten worden.  Het verkeer...goed opletten is de boodschap!

Een nachtje logeren in de klas!

We keken er al een hele tijd naar uit: logeren in de klas.  Om dit te "mogen" doen moesten er een aantal klasuitdagingen tot een goed einde gebracht worden.  Dit lukte zonder veel problemen, dus voegden we de daad bij het woord.  Enig minpuntje...de sleep-over stond net gepland op de warmste dag en nacht van het jaar.  Het was dus puffen geblazen.
Dinsdagnamiddag toverden we de klas om in een slaapplaats.  Na schooltijd gingen we nog even naar huis om te eten maar om 18u waren we weer met z'n allen weer op post.  We speelden een uurtje op onze "privé" speelplaats, tijdens een workshop boksten we een hoorspel in elkaar, we snoepten chips op het grasveld en sloten de avond af met de film Blinker en het bagbagjuweel.  Om 23u was het "slapekestijd".  Niet echt makkelijk met die warmte, maar om 23u30 was het stil in de klas en de gang (sommigen hadden hun bed naar de gang verhuisd, daar was het ietsje koeler).  Met de ramen wagenwijd open en twee ventilators maakten we er een vrij rustige nacht van.  Rond 6u werden de eerste logés wakker (help...dat was wat vroeg).  Om 7u waren de bedden al weer allemaal verdwenen en had ik terug een herkenbare klas.  Om 7u15 zaten we met z'n allen aan het ontbijt...zalig op ons "terras".  Enkel nog tanden poetsen en een kattenwasje en ...klaar om de andere leerlingen van de school terug te ontvangen.  Gelukkig dat woensdag maar een half dagje is, want ik heb een donkerblauw vermoeden dat er wat slaap ingehaald moest worden :)

Aan alle papa's een leuke vaderdag gewenst!

Traditiegetrouw knutselden we ook voor de papa's iets klein.  Het werd een sleutelhanger met een foto.  Oorspronkelijk wilden we er een boodschap bijzetten, maar die werd haast onleesbaar na het verkleinen van de foto.  Omdat er best wel grappige dingen tussen zaten, wil ik jullie die foto's niet onthouden :)

Veel succes met de toetsen!


 en...niet vergeten...foutjes maken mag, zelfs op dit kaartje heeft juf er één gespot ;)

Vandaag zijn we er even niet...

want, we zijn op schoolreis! Het weer was ons goed gezind en samen met het derde leerjaar trokken we naar Pairi Daiza.  Een schoolreis waar we al een tijdje naar uitkeken.  Het werd een leuke dag in een bijzonder druk dierenpark.  Bekijk gerust de foto's.  Het zijn er wel wat minder dan voorzien omdat juf vooral haar ogen wilde gebruiken om de kinderen in het oog te houden.  Vannacht lig ik waarschijnlijk kinderen i.p.v schaapjes te tellen :)

Veldloop

Vandaag stond de scholenveldloop op het programma.  Amai, het was puffen onder een hardwerkend zonnetje!  Al grepen we dan net naast de ereplaatsen, ik ben heel fier op mijn sjareltjes.  Goed gelopen!


Aan alle mama's: een fijn dagje gewenst.

Wij hebben voor onze juweeltjes van mama's ook iets gemaakt.  Hopelijk vinden jullie het mooi...  Wel nog eventjes wachten tot zondag:)

Sportdag

Donderdag lieten we ons van onze sportiefste kant zien.  Samen met de twee andere Boutersemse scholen namen we deel aan de sportdag in de sporthal.  Yoga, tikspelen, springkastelen, gevechtssport, boogschieten, parcours, dansen.... we deden het allemaal.  Het werd een intensief en superleuk dagje.  Een dikke dankjewel aan de organisatoren.


(Deze keer wat meer meisjesfoto's...ik werd toevallig als begeleider van hun groep aangeduid...meester Filip heeft het fototoestel wel even meegenomen, maar het overgrote deel van de dag had ik het bij mij.)

Mama's en papa's in de klas

Vandaag zat er extra veel volk in de klas.  De mama's en papa's kwamen een kijkje nemen.  Als ze gedacht hadden dat ze gewoon konden komen kijken, kwamen ze bedrogen uit :)  Juf had een reken/verbeteropdracht en een spellingopdracht voorzien.  Samen met de nieuwe juffen en meesters werden die eerst opgelost.  Nadien mocht iedere leerling z'n papa/mama uitnodigen om iets leuk in of rond de klas te doen.  Tekenen, spelen en voetballen was net iets leuker met hen erbij.
En geen nood...de kinderen waarvan de mama's en papa's niet konden komen werden met plezier eventjes geadopteerd.

Turnen i.p.v zwemmen

3 keer per schooljaar wordt onze zwemles vervangen door een turnles.  Niet meester Filip maar onze eigen juf waagt zich dan aan een turnles die ingefluisterd werd door meester Filip himself :).
Deze week stonden er bewegingsspelletjes op het programma.  En leuk dat het was :)

Tijd voor de paasvakantie...

En toen ...lagen er ineens paaseitjes onder onze banken :)...Dan kan het niet anders dan dat de paasvakantie voor de deur staat.
Geniet van twee weken rust en midden april zie ik jullie terug.

Workshop afval

Tijdens de WO-les leerden we de kneepjes van afval sorteren.  Niet saai achter een bankje, maar het werd een doe-les zodat we nu maar al te goed weten wat in welke bak/zak moet.  Met z'n allen werken we mee aan een propere wereld.  We kregen alvast een dikke duim van de gastspreker.

Jeugdboekenmaand: uitstap naar de bib

Naar jaarlijkse gewoonte brengen we tijdens de jeugdboekenweek (nu jeugdboekenmaand) een bezoekje aan de bib.  Daar worden we in twee groepen verdeeld.  De ene groep krijgt een korte rondleiding en een zoektocht, de andere doet mee aan de wedstrijd.  En aangezien we de laatste tijd goed bezig zijn in "wedstrijden" duimen we nog een keertje met z'n allen :)
Als extraatje las de juf nog even voor en vertrokken we al zingen naar huis want... "Wie heeft die boeken uit de boekenkast gestolen????"


Oma/juf Ida: Yes...ze wint in categorie "bezige bij"

Superfier zijn we op oma/juf Ida.  Jullie weten zeker nog dat we een rap indienden om oma Ida te nomineren als "grootouder uit de duizend".  Wel...ze heeft die wedstrijd uiteindelijk gewonnen.  Zondag 26 maart werd dit bekendgemaakt in Antwerpen.  Met de trein reden Sterre, haar oma, haar opa, Mare en ik een beetje zenuwachtig naar daar.  Sterre leerde haar onderweg een "hip liedje" dat ook gekend is in de klas. (zie filmpje):)...Na het trekken van foto's en het afnemen van interviews spoorden we met een grote bos bloemen, een beker, een medaille, een knutselbon en een "vleescadeautje" van de sponsor  terug naar huis.
De barbecue hebben we helaas niet gewonnen (die was weggelegd voor de opa die de meeste internetstemmen had verzameld).  Maar oma Ida wilde ons graag bedanken met een ijsje...en daar zeiden wij geen neen tegen :)

Jeugdboekenmaand: Jesse van Spoor 6 op bezoek

Tijdens de jeugdboekenmaand mag het wel dat tikkeltje meer zijn.  Samen met Jesse combineerden we boeken met "drama".  Allemaal binnen het thema MVX
Leuk was het zeker!

Wij hebben ons hart op de juiste plaats

Het is eens iets anders: les geven en krijgen in pyjama!  Speciaal voor zieke kinderen die noodgedwongen les volgen in pyjama via Bednet stelden we ons solidair op om hen een hart onder de riem te steken.


cm² - dm² - m²

Hoe groot is een cm² een dm² en een m²?  Dat kunnen we ons het best inbeelden als we die allemaal zelf mogen tekenen. Een teken/rekenles dus :)

Oma Ida genomineerd!

Met een smoesje lokten we oma Ida naar de klas.  Kleindochter Sterre voelde zich immers o zo ziek!  Als een echte grootouder uit de 1000 stond ze binnen het kwartier aan onze klasdeur om de zieke Sterre op te halen.  Er klonk een luide "gefopt" en we vertelden haar het leuke nieuwe over haar nominatie.

Oma/juf Ida een ronde verder!

Weet je nog?  De rap die we maakten om oma Ida in de bloemetjes te zetten.  Onze inzending heeft indruk gemaakt want....oma Ida werd genomineerd als oma uit de duizend (categorie bezige bij).  Met z'n allen hopen we dat ze wint, want dan winnen wij ook een leuke prijs :)
Stemmen kan nog steeds via deze link


Jeugdboekenmaand

Omdat lezen echt zo leuk en belangrijk is wordt de jeugdboekenweek vanaf nu de jeugdboekenmaand.
De hele maand maart maken we er tijd voor!

We begeven ons op glad ijs.

Wat is er nog leuker dan schaatsen?  Verkleed schaatsen!  Zoals de traditie het wil trokken we de dag voor de krokusvakantie met het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar naar de schaatsbaan in Haasrode.
Leuk leuk leuk!


Wetenschappers@work

Als echte wetenschappers dachten we eens na over de niet levende natuur.  We voerden zelf een aantal proefjes uit en dachten na over wat er eigenlijk allemaal gebeurde.  Als extraatje werden de foto's ook door de leerlingen zelf genomen :)

Week tegen pesten

De week tegen pesten is van start gegaan.  Samen met Jan De Kinder werkten we dit thema twee weken geleden uit.  Nu staan onze werkjes tentoongesteld in de bib van Boutersem.
Allen daarheen!

Niet storen aub...wij schrijven een boek!

Wow wat een voltreffer!  Jan De Kinder is deze week de centrale gast in onze klas.  Aan de hand van een boek behandelen we subtiel het thema "pesten" maar ook "welbevinden".  We hoopten op een leuke week, maar al is ze nog maar halfweg...we kunnen nu al zeggen dat dit een topweek geworden is.  Verhalen beluisteren, gedichten schrijven, een boek maken, nadenken over taal, nadenken over vormgeving en vooral....zelf doen!  Een week om nooit meer te vergeten.
We nodigen jullie dan ook al allemaal uit op onze tentoonstelling die vrijdag, 3 februari zal doorgaan in de refter van onze school van 15u tot 15u30.
Tijdens de week tegen pesten (eind februari) zullen (een deel van) de werkjes ook tentoongesteld worden in de bib van Boutersem.
Jan De Kinder, Canon Cultuurcel, trajact 't zal WELzijn en Artforum....een welgemeende dikke dankjulliewel!!!
En toen was het stil...filmpje
dag 2
dag 3
En toen was het weer stil ...filmpje
dag 4
tentoonstelling
tentoonstelling...filmpje
nog foto's...van artforum

Joehoe...We staan in de krant.

Hoe leuk...het bezoekje van journalist Benny Bielen krijgt nog een staartje.  We staan met z'n allen in de krant :)

Voorstelling verkeer

Op donderdag, 19 januari trokken we samen met het derde leerjaar naar de Kruisboog in Tienen.  Daar woonden we een voorstelling i.v.m verkeer bij.  Veel lachen, meedoen, muziek beluisteren en verkeersles...allemaal in één voorstelling.  En of het leuk was!

Journalist in de klas

Tijdens de lessen taal wordt er op dit moment gewerkt rond kranten.  Het ideale moment om een journalist uit te nodigen.  Vooraf stelden we vragen op zodat we als echte journalisten de journalist op de rooster konden leggen.  En ja hoor...we werden alweer wat slimmer.  We zijn klaar om zelf een artikel te schrijven inclusief krantenkop, hoofdgedachtezin en een antwoord op de W-vragen ;)