Tijd voor de paasvakantie...

En toen ...lagen er ineens paaseitjes onder onze banken :)...Dan kan het niet anders dan dat de paasvakantie voor de deur staat.
Geniet van twee weken rust en midden april zie ik jullie terug.

Workshop afval

Tijdens de WO-les leerden we de kneepjes van afval sorteren.  Niet saai achter een bankje, maar het werd een doe-les zodat we nu maar al te goed weten wat in welke bak/zak moet.  Met z'n allen werken we mee aan een propere wereld.  We kregen alvast een dikke duim van de gastspreker.

Jeugdboekenmaand: uitstap naar de bib

Naar jaarlijkse gewoonte brengen we tijdens de jeugdboekenweek (nu jeugdboekenmaand) een bezoekje aan de bib.  Daar worden we in twee groepen verdeeld.  De ene groep krijgt een korte rondleiding en een zoektocht, de andere doet mee aan de wedstrijd.  En aangezien we de laatste tijd goed bezig zijn in "wedstrijden" duimen we nog een keertje met z'n allen :)
Als extraatje las de juf nog even voor en vertrokken we al zingen naar huis want... "Wie heeft die boeken uit de boekenkast gestolen????"


Oma/juf Ida: Yes...ze wint in categorie "bezige bij"

Superfier zijn we op oma/juf Ida.  Jullie weten zeker nog dat we een rap indienden om oma Ida te nomineren als "grootouder uit de duizend".  Wel...ze heeft die wedstrijd uiteindelijk gewonnen.  Zondag 26 maart werd dit bekendgemaakt in Antwerpen.  Met de trein reden Sterre, haar oma, haar opa, Mare en ik een beetje zenuwachtig naar daar.  Sterre leerde haar onderweg een "hip liedje" dat ook gekend is in de klas. (zie filmpje):)...Na het trekken van foto's en het afnemen van interviews spoorden we met een grote bos bloemen, een beker, een medaille, een knutselbon en een "vleescadeautje" van de sponsor  terug naar huis.
De barbecue hebben we helaas niet gewonnen (die was weggelegd voor de opa die de meeste internetstemmen had verzameld).  Maar oma Ida wilde ons graag bedanken met een ijsje...en daar zeiden wij geen neen tegen :)

Jeugdboekenmaand: Jesse van Spoor 6 op bezoek

Tijdens de jeugdboekenmaand mag het wel dat tikkeltje meer zijn.  Samen met Jesse combineerden we boeken met "drama".  Allemaal binnen het thema MVX
Leuk was het zeker!

Wij hebben ons hart op de juiste plaats

Het is eens iets anders: les geven en krijgen in pyjama!  Speciaal voor zieke kinderen die noodgedwongen les volgen in pyjama via Bednet stelden we ons solidair op om hen een hart onder de riem te steken.


cm² - dm² - m²

Hoe groot is een cm² een dm² en een m²?  Dat kunnen we ons het best inbeelden als we die allemaal zelf mogen tekenen. Een teken/rekenles dus :)

Oma Ida genomineerd!

Met een smoesje lokten we oma Ida naar de klas.  Kleindochter Sterre voelde zich immers o zo ziek!  Als een echte grootouder uit de 1000 stond ze binnen het kwartier aan onze klasdeur om de zieke Sterre op te halen.  Er klonk een luide "gefopt" en we vertelden haar het leuke nieuwe over haar nominatie.

Oma/juf Ida een ronde verder!

Weet je nog?  De rap die we maakten om oma Ida in de bloemetjes te zetten.  Onze inzending heeft indruk gemaakt want....oma Ida werd genomineerd als oma uit de duizend (categorie bezige bij).  Met z'n allen hopen we dat ze wint, want dan winnen wij ook een leuke prijs :)
Stemmen kan nog steeds via deze link