Vandaag zijn we er even niet...

want, we zijn op schoolreis! Het weer was ons goed gezind en samen met het derde leerjaar trokken we naar Pairi Daiza.  Een schoolreis waar we al een tijdje naar uitkeken.  Het werd een leuke dag in een bijzonder druk dierenpark.  Bekijk gerust de foto's.  Het zijn er wel wat minder dan voorzien omdat juf vooral haar ogen wilde gebruiken om de kinderen in het oog te houden.  Vannacht lig ik waarschijnlijk kinderen i.p.v schaapjes te tellen :)

Veldloop

Vandaag stond de scholenveldloop op het programma.  Amai, het was puffen onder een hardwerkend zonnetje!  Al grepen we dan net naast de ereplaatsen, ik ben heel fier op mijn sjareltjes.  Goed gelopen!


Aan alle mama's: een fijn dagje gewenst.

Wij hebben voor onze juweeltjes van mama's ook iets gemaakt.  Hopelijk vinden jullie het mooi...  Wel nog eventjes wachten tot zondag:)

Sportdag

Donderdag lieten we ons van onze sportiefste kant zien.  Samen met de twee andere Boutersemse scholen namen we deel aan de sportdag in de sporthal.  Yoga, tikspelen, springkastelen, gevechtssport, boogschieten, parcours, dansen.... we deden het allemaal.  Het werd een intensief en superleuk dagje.  Een dikke dankjewel aan de organisatoren.


(Deze keer wat meer meisjesfoto's...ik werd toevallig als begeleider van hun groep aangeduid...meester Filip heeft het fototoestel wel even meegenomen, maar het overgrote deel van de dag had ik het bij mij.)

Mama's en papa's in de klas

Vandaag zat er extra veel volk in de klas.  De mama's en papa's kwamen een kijkje nemen.  Als ze gedacht hadden dat ze gewoon konden komen kijken, kwamen ze bedrogen uit :)  Juf had een reken/verbeteropdracht en een spellingopdracht voorzien.  Samen met de nieuwe juffen en meesters werden die eerst opgelost.  Nadien mocht iedere leerling z'n papa/mama uitnodigen om iets leuk in of rond de klas te doen.  Tekenen, spelen en voetballen was net iets leuker met hen erbij.
En geen nood...de kinderen waarvan de mama's en papa's niet konden komen werden met plezier eventjes geadopteerd.

Turnen i.p.v zwemmen

3 keer per schooljaar wordt onze zwemles vervangen door een turnles.  Niet meester Filip maar onze eigen juf waagt zich dan aan een turnles die ingefluisterd werd door meester Filip himself :).
Deze week stonden er bewegingsspelletjes op het programma.  En leuk dat het was :)