Bewegingsspelletjes met water

De hoge temperaturen geven ons de kans om alternatieve bewegingsspelletjes te voorzien.  Watergevecht...zalig toch!  Gewapend met waterpistolen en -ballonnen leefden we ons uit op het grasveld.  Leuk leuk leuk!
Ter info...we gaven het water uit de kleuterbadjes een tweede leven.  Ipv het zomaar weg te gieten na gebruik, gebruikten wij het als munitie.  Dus...geen waterverspilling :)
Net voor we in onze reservekleding doken, zagen we eruit als verzopen waterkiekes :)


Spelletjes en Français

Oma/juf Ida kwam voor de laatste keer Franse les geven.  Dit gebeurde deze keer al spelend.  Een leuke afsluiter met als slot een dubbele verrassing.  Wij zorgden voor een bedankingsbon uit de creaschuur van Robin en oma Ida verraste ons met waterijsjes...Iedereen content :)
Met de lessen die we zo goed als wekelijks kregen hebben we zeker en vast een stevige basis om te starten in het vijfde leerjaar.

Verkeerspark

Les krijgen van een echte agente en daarna de theorie omzetten in praktijk.  Dat deden we in het verkeerspark van Kessel-Lo.  Een leuke activiteit, maar sommige leerlingen zullen wel blij zijn dat de boetes met namaakgeld betaald mochten worden.  Het verkeer...goed opletten is de boodschap!

Een nachtje logeren in de klas!

We keken er al een hele tijd naar uit: logeren in de klas.  Om dit te "mogen" doen moesten er een aantal klasuitdagingen tot een goed einde gebracht worden.  Dit lukte zonder veel problemen, dus voegden we de daad bij het woord.  Enig minpuntje...de sleep-over stond net gepland op de warmste dag en nacht van het jaar.  Het was dus puffen geblazen.
Dinsdagnamiddag toverden we de klas om in een slaapplaats.  Na schooltijd gingen we nog even naar huis om te eten maar om 18u waren we weer met z'n allen weer op post.  We speelden een uurtje op onze "privé" speelplaats, tijdens een workshop boksten we een hoorspel in elkaar, we snoepten chips op het grasveld en sloten de avond af met de film Blinker en het bagbagjuweel.  Om 23u was het "slapekestijd".  Niet echt makkelijk met die warmte, maar om 23u30 was het stil in de klas en de gang (sommigen hadden hun bed naar de gang verhuisd, daar was het ietsje koeler).  Met de ramen wagenwijd open en twee ventilators maakten we er een vrij rustige nacht van.  Rond 6u werden de eerste logés wakker (help...dat was wat vroeg).  Om 7u waren de bedden al weer allemaal verdwenen en had ik terug een herkenbare klas.  Om 7u15 zaten we met z'n allen aan het ontbijt...zalig op ons "terras".  Enkel nog tanden poetsen en een kattenwasje en ...klaar om de andere leerlingen van de school terug te ontvangen.  Gelukkig dat woensdag maar een half dagje is, want ik heb een donkerblauw vermoeden dat er wat slaap ingehaald moest worden :)

Aan alle papa's een leuke vaderdag gewenst!

Traditiegetrouw knutselden we ook voor de papa's iets klein.  Het werd een sleutelhanger met een foto.  Oorspronkelijk wilden we er een boodschap bijzetten, maar die werd haast onleesbaar na het verkleinen van de foto.  Omdat er best wel grappige dingen tussen zaten, wil ik jullie die foto's niet onthouden :)

Veel succes met de toetsen!


 en...niet vergeten...foutjes maken mag, zelfs op dit kaartje heeft juf er één gespot ;)