Hikke Takke Toe

Aangezien een groot deel van de leerlingen van onze klas hebben deelgenomen aan een onderzoek over luchtvervuiling, kregen wij een mooi cadeau in de plaats.
We kregen een workshop van Hikke Takke Toe.
Ziehier de resultaten van onze kids.

Verkeerspark

Na de toetsen mochten wij gaan relaxen en oefenen in het verkeerspark in Kessel-Lo.
Dit was zeer leuk, al waren er enkele kinderen die toch wel wat gevaarlijke stunts uithaalden...

Blotevoetenpad

Het derde heeft een fantastisch blotevoetenpad gemaakt. Dit is zelfs plechtig geopend door onze burgemeester.
Natuurlijk mochten alle leerlingen dit eens gaan uittesten, zo ook onze klas.

Manchester City kampioen

Tijdens het jaarlijkse voetbaltoernooi heeft de ploeg van onze klas gewonnen voor de 2e graad.
Een dikke proficiat aan ons team "Manchester City".


Einde schooljaar: Pannenkoeken bakken

Hoewel het er niet echt het weer voor was de laatste dagen... waren wij toch "zo zot" om pannenkoeken te bakken. De kinderen mochten helpen. En met het nodige gemors hebben we het tot een goed einde gebracht. Iedereen heeft zijn buikje kunnen vol eten.๐Ÿ˜‹

We gaan even terug in de tijd in Bokrijk!


Wat was het weer een leuke schoolreis! In de voormiddag gingen we terug in de tijd en zagen we hoe de mensen vroeger leefden. Na een verdiende middagpauze was het tijd om de speeltuin te ontdekken. Leuk zeg!


De dode hoek

Weten jullie allemaal waar de dode hoeken van de vrachtwagen zich bevinden? Wel, wij nu wel! 
Na een uitleg over de gevaren van een vrachtwagen mochten we zelf ook eens op de plaats van de chauffeur zitten en zo ervaren wat een chauffeur wel en juist niet kan zien. 
Kei tof maar vooral altijd extra opletten!


Uitleg over bijtjes

Nog een tweede nieuwtje van maandag 23 april...
De opa van Anna is imker en is gisteren helemaal tot hier gereden (zo'n 2 uur durende rit) om onze klas uitleg te komen geven over bijen.
Het paste best wel samen met onze vlinders en dus was dit het ideale moment...
Nog eens heel hard bedankt hiervoor!!

Leuk nieuws

Het vierde leerjaar proudly presents: Onze eerste (en ondertussen ook tweede) vlinder.
Gisteren, bijna op het einde van de dag, werd onze eerste "spruit" geboren. We zijn trots te zeggen dat het een meisje is geworden. Een naam hebben we nog niet gevonden.๐Ÿ›๐Ÿฆ‹
Vanmorgen bij het binnenkomen zag juf Tina dat ook de tweede uit zijn coconnetje gekropen was ondertussen. Deze zijn vleugeltjes hangen nog los en toe tegen elkaar en dus kunnen we nog niet zeker zeggen of het een jongen of meisje is.
Als het vanmiddag goed weer wordt, dan gaan we ze loslaten in de tuin. Dit zullen we proberen te filmen, maar we geven geen garanties op goed filmmateriaal, want helaas zijn deze klasdiertjes niet zo goed getraind... ๐Ÿ˜„
 nummer 2

 nummer 1

Toch een klasdiertje

De kinderen waren erg blij te merken dat we toch een diertje (of in dit geval een heleboel) in de klas konden hebben.
Gisteren werden onze vlinders (in wording) geleverd. In het pakketje zitten eitjes, rupsjes en natuurlijk ook al enkele cocons.
Iedereen is superenthousiast en wil er mee voor zorgen. Al is het natuurlijk geen aaibaar diertje en dat is misschien een nadeeltje.

Paasworkshops met het derde leerjaar

Net voor de paasvakantie hebben het derde en vierde leerjaar samen gekookt en geknutseld en nadien natuurlijk ook geproefd...
Ziehier enkele foto's van alle creaties, eten en knutselen.
Het was eens een keertje iets helemaal anders, want het was de eerste keer dat we beslisten om iets samen te doen met het derde, maar het was zeker voor herhaling vatbaar.

Stripverhaal dramatiseren



Nu we tijdens de lessen taal leren over stripverhalen werd het tijd om een stripverhaal tot leven te wekken. De kinderen mochten enkele verkleedspullen meebrengen en ze konden creatief aan de slag! Na de grote toneelvoorstelling poseerde iedere groep om een leuke foto te maken van hun werk.



Maand van het boek

Op 12 maart gingen wij op uitstap naar de bib. Dit naar aanleiding van de maand van het boek. Daar werden we verdeeld in 2 groepjes.
De ene groep mocht eerst deelnemen aan een wedstrijd. We moesten dingen opzoeken in boeken en strips. Gelukkig kregen we ook wat hulp.
De andere groep kreeg een korte uitleg over de bib en de werking. Daarna mochten zij wat opzoekwerk doen op de computers en dan natuurlijk ook telkens de boeken gaan zoeken in de bib zelf.
Nadien was het wisselen, natuurlijk.
En nu dus, vingers gekruist dat iemand van onze klas mag winnen. ๐Ÿ˜€

Rekenen kan ook leuk zijn...

Ja, juf Tina weet het ook, rekenen is niet altijd de leukste les van de dag. Maar voor een keertje waren de leerlingen super enthousiast over een lesje. Er kwamen kleurtjes bij voor mogelijkheden en er werd toch alsnog ook geteld. De les over kansberekening vonden ze heel leuk.
Sommigen wilden dit graag vereeuwigen, dus hier de foto van een deel van de meisjes van de groep, zij vonden dat het "gezegd moest worden". ๐Ÿ˜„  ➕➖❌➗๐Ÿ’œ



Uitstap naar het M-museum

Na enkele kleine probleempjes zijn we dan uiteindelijk op 1 maart toch op onze uitstap naar het M-museum in Leuven kunnen gaan.
Het werd een hele belevenis, want we gingen met de lijnbus. Deze werd ons gratis aangeboden, dus daar konden wij absoluut geen neen tegen zeggen. Dus stukjes stappen, een beetje wachten in de koude, we namen het er allemaal bij. En dan volgde ons avontuur.
We werden verdeeld in 2 groepen, tja, begrijpelijk, met 31 samen naar de kunstwerken kijken, dat zou moeilijk worden.
Maitรฉe en juf Tina gingen op stap met de groep van Omar. Ons doel was "een kunstwerk stelen, maar zonder het echt te stelen". Het werd een heuse zoektocht hoe we dat moesten oplossen, maar het is gelukt.
's Middags bleven we ook nog even om onze boterhammetjes op te eten in het M-cafรฉ. Lekker gezellig op het bovenverdiepje.
Daarna gingen we weer op stap, namen we de bus terug en kwamen we net op tijd op school aan om nog mee te kunnen genieten van de laatste speeltijd.

Meetproefjes in de klas

Bij rekenen maakten we er deze week een leuke les van, we deden eens proefjes in plaats van altijd gewoon in ons schrift te werken.
Bij de meetstanden moesten we telkens met behulp van onze lat, de meter van de klas, een vouwmeter, ... en soms zelfs een weegschaal een aantal dingen gaan berekenen. Het thema was de bibliotheek. Zij gingen verhuizen en dus moet er vanalles worden opgemeten en geteld.
De leerlingen gingen aan het werk in groepjes en daarna werden de meetresultaten besproken.

Namiddag na het schaatsen

Na de middag waren de leerlingen uitgeteld, schaatsen is vermoeiend.
Dan maar een filmpje kijken zodat we uitgerust de vakantie kunnen ingaan. ๐Ÿ˜œ
We keken naar Ice age 5, want de andere dvd wou niet meewerken...

Schaatsen maar

Net voor de vakantie hebben de leerlingen zich al wat voorbereid op het koudere weer. Op vrijdag 9 februari gingen wij naar de schaatsbaan in Haasrode. Wat een leuke afsluiter van deze periode!
Juf Larissa was dapper genoeg om mee op het ijs te gaan, juf Tina durfde niet zo goed en was dus fotograaf van dienst. Hoewel dat niet altijd zo makkelijk was, want bewegende mensen fotograferen is niet zo makkelijk.


Carnaval vieren

Vrijdag (2 februari) mochten de kinderen van de lagere school allemaal samen carnaval vieren in de namiddag. Eerst werden alle klassen door mekaar in groepjes verdeeld en werd er een heus swingpaleis georganiseerd met dance-battles, een quiz en ga zo maar door. Daarna barstte het feestje helemaal los en mochten de kinderen zich helemaal laten gaan op de muziek die meester Ruben had meegebracht.
Nog eens een dikke proficiat aan meester Ruben voor deze geweldige namiddag!
We hebben ons goed geamuseerd! ๐†•๐ŸŽถ๐ŸŽ‰

WO: proefjes thema 3

Op woensdag hebben wij de proefjes van ons nieuwe WO-themaatje kunnen uittesten. Hoewel niet alle proeven helemaal verliepen zoals we hoopten was het wel een leuke les.

Afbeeldingsresultaat voor proefjes

Laatste dag voor de vakantie

Om rustig uit te bollen hebben we vandaag pakjes uitgewisseld, spelletjes gespeeld, film gekeken en popcorn gemaakt gegeten.

Enkele foto's hiervan...

Witloofsoep maken

We hebben zelf onze witloof gekweekt en er dus ook over geleerd. Daarna moesten we natuurlijk iets maken met onze witloof, dus besloten we soep te maken met de witloof en appel.
Deze keer hebben de kinderen zelf de foto's voorzien...
De soep viel niet bij iedereen evenveel in de smaak, tja, bitter is een smaak die niet iedereen even graag heeft...