Meetproefjes in de klas

Bij rekenen maakten we er deze week een leuke les van, we deden eens proefjes in plaats van altijd gewoon in ons schrift te werken.
Bij de meetstanden moesten we telkens met behulp van onze lat, de meter van de klas, een vouwmeter, ... en soms zelfs een weegschaal een aantal dingen gaan berekenen. Het thema was de bibliotheek. Zij gingen verhuizen en dus moet er vanalles worden opgemeten en geteld.
De leerlingen gingen aan het werk in groepjes en daarna werden de meetresultaten besproken.

Namiddag na het schaatsen

Na de middag waren de leerlingen uitgeteld, schaatsen is vermoeiend.
Dan maar een filmpje kijken zodat we uitgerust de vakantie kunnen ingaan. 😜
We keken naar Ice age 5, want de andere dvd wou niet meewerken...

Schaatsen maar

Net voor de vakantie hebben de leerlingen zich al wat voorbereid op het koudere weer. Op vrijdag 9 februari gingen wij naar de schaatsbaan in Haasrode. Wat een leuke afsluiter van deze periode!
Juf Larissa was dapper genoeg om mee op het ijs te gaan, juf Tina durfde niet zo goed en was dus fotograaf van dienst. Hoewel dat niet altijd zo makkelijk was, want bewegende mensen fotograferen is niet zo makkelijk.


Carnaval vieren

Vrijdag (2 februari) mochten de kinderen van de lagere school allemaal samen carnaval vieren in de namiddag. Eerst werden alle klassen door mekaar in groepjes verdeeld en werd er een heus swingpaleis georganiseerd met dance-battles, een quiz en ga zo maar door. Daarna barstte het feestje helemaal los en mochten de kinderen zich helemaal laten gaan op de muziek die meester Ruben had meegebracht.
Nog eens een dikke proficiat aan meester Ruben voor deze geweldige namiddag!
We hebben ons goed geamuseerd! 𝆕🎶🎉