Stripverhaal dramatiseren



Nu we tijdens de lessen taal leren over stripverhalen werd het tijd om een stripverhaal tot leven te wekken. De kinderen mochten enkele verkleedspullen meebrengen en ze konden creatief aan de slag! Na de grote toneelvoorstelling poseerde iedere groep om een leuke foto te maken van hun werk.



Maand van het boek

Op 12 maart gingen wij op uitstap naar de bib. Dit naar aanleiding van de maand van het boek. Daar werden we verdeeld in 2 groepjes.
De ene groep mocht eerst deelnemen aan een wedstrijd. We moesten dingen opzoeken in boeken en strips. Gelukkig kregen we ook wat hulp.
De andere groep kreeg een korte uitleg over de bib en de werking. Daarna mochten zij wat opzoekwerk doen op de computers en dan natuurlijk ook telkens de boeken gaan zoeken in de bib zelf.
Nadien was het wisselen, natuurlijk.
En nu dus, vingers gekruist dat iemand van onze klas mag winnen. 😀

Rekenen kan ook leuk zijn...

Ja, juf Tina weet het ook, rekenen is niet altijd de leukste les van de dag. Maar voor een keertje waren de leerlingen super enthousiast over een lesje. Er kwamen kleurtjes bij voor mogelijkheden en er werd toch alsnog ook geteld. De les over kansberekening vonden ze heel leuk.
Sommigen wilden dit graag vereeuwigen, dus hier de foto van een deel van de meisjes van de groep, zij vonden dat het "gezegd moest worden". 😄  ➕➖❌➗💜



Uitstap naar het M-museum

Na enkele kleine probleempjes zijn we dan uiteindelijk op 1 maart toch op onze uitstap naar het M-museum in Leuven kunnen gaan.
Het werd een hele belevenis, want we gingen met de lijnbus. Deze werd ons gratis aangeboden, dus daar konden wij absoluut geen neen tegen zeggen. Dus stukjes stappen, een beetje wachten in de koude, we namen het er allemaal bij. En dan volgde ons avontuur.
We werden verdeeld in 2 groepen, tja, begrijpelijk, met 31 samen naar de kunstwerken kijken, dat zou moeilijk worden.
Maitée en juf Tina gingen op stap met de groep van Omar. Ons doel was "een kunstwerk stelen, maar zonder het echt te stelen". Het werd een heuse zoektocht hoe we dat moesten oplossen, maar het is gelukt.
's Middags bleven we ook nog even om onze boterhammetjes op te eten in het M-café. Lekker gezellig op het bovenverdiepje.
Daarna gingen we weer op stap, namen we de bus terug en kwamen we net op tijd op school aan om nog mee te kunnen genieten van de laatste speeltijd.