Leeskwartier

Dat we met onze school inzetten op lezen is al lang geen geheim meer.  De nominatie voor boekenjuf 2016 is de prachtige kers op de taart.  Naar de leeskwartiertjes werd dagelijks uitgekeken.  Op 3 juni gaat juf naar de slotdag van het kwartiermakers project.  Voor ons was het alvast een voltreffer en ik beloof al plechtig dat ik er volgens schooljaar gewoon mee door zal gaan.  Want....lang zullen we lezen en hiep hiep boeken!!!
Omdat we graag kans willen maken op een extra boekenbon van 50 euro zonden we het onderstaande filmpje in.


Filmpje (dankjewel juf Leen!!)

Mama/papadag

Op vrijdag 13 mei, zetten we de klasdeur open voor onze ouders.  We toonden hen hoe we aan contractwerk werken en gebruikten hen als extra hulplijn (handig :)).  Toen het echt wat te druk en te warm werd in de klas, maakten we er een ontspannend speelmoment van.  Het fototoestel lag weer binnen handbereik...zodat er naar hartenlust gefotografeerd kon worden.  Met een bloemetje ging iedereen naar huis.


meer foto's

Mag ik nog eens stoefen ;)

En het boekenjufverhaal krijgt nog een kers op de taart.  Onderstaand mailtje mocht ik ontvangen. Wie nog graag meegaat naar de uitreiking mag het me laten weten.  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  En nog eens een dikke merci voor de nominaties en de felicitaties. (blinkblinkbloosbloos)

Beste Karen,

De tweede juryvergadering is achter de rug en ik kan je met plezier meedelen dat je tot de winnaars behoort!
Wie de titel krijgt van Beste Boekenjuf verklappen we pas tijdens de uitreiking, maar je zal al zeker met een mooie prijs naar huis gaan en uitgebreid in de bloemetjes gezet worden.

De uitreiking zal doorgaan op woensdagnamiddag 18 mei in het Cultureel Centrum van Deurne, om 15u.

Je bent van harte welkom met zoveel mogelijk supporters: leerlingen, leerkrachten, ouders, directie.
De uitreiking duurt ongeveer een uur en aansluitend is er een receptie op maat van kinderen.

Laat je me tegen maandag 9 mei weten met hoeveel personen (aantal volwassenen+ aantal kinderen) jullie komen?

Proficiat!

Vriendelijke groeten,
Sarah



8 mei: moederdag

Lieve mama's,
Jullie cadeautjes zijn helemaal klaar.  We hebben echt ons best gedaan.  Hopelijk zijn jullie er blij mee.  Geniet van jullie dagje!
PS...vrijdag 13 mei is het mama/papadag op school.  Kom gerust een kijkje nemen in de klas.  Tot dan!

Meester Sven, speciaal voor jou!!

En of we stilletjes aan klaar zijn voor het vijfde leerjaar.  Vervoeging van avoir: makkiiiiieeeee ;)
Kijk naar het filmpje en je krijgt het bewijs.

Jullie mogen natuurlijk ook eens gaan kijken! :)

We krijgen er nooit genoeg van...zingen "en français"

En hopla....nog een liedje in canon en in het Frans...en geen paniek: onze haan is niet dood.
Kijk snel naar ons filmpje

Oeps, juf stond wel een beetje te dicht bij de micro van de camera...sorry.

Frère Jacques...

Over multitasken gesproken...geen tijd te verliezen in het vierde leerjaar.  Muziekles en Franse les tegelijk!  Niet zomaar zingen...we maken er een canon van in 3 stemmen.  Wie doet beter??? ;)
Kijk gauw naar ons filmpje


Voetgangersexamen

Er komt schot in de zaak.  Op de definitieve datum voor het afleggen van ons examen is het nog even wachten, maar dat belet ons niet om al volop te oefenen.  Eerst oefenden we nog een keer met de computer via google maps, een week later stonden twee agenten klaar om ons alles in het echt te laten doen.  Al snel werd het duidelijk dat we er onze kopjes goed moesten bijhouden.  Mama's en papa's...jullie mogen gerust ook nog eens gaan wandelen met zoon- of dochterlief.  De route hebben ze meegekregen en op de foto's kan je ook zien waar er zeker op gelet moet worden.


mmmm groentjes

De provincie zorgde voor de groenten, wij maakten er iets lekker mee:).  Wortels, rode biet, knolselder, prei, bloemkool, aardappelen, aardpeer, rammenas, spinazie,...het zat allemaal in de groentenbox.  De groenten die we rauw konden proeven werden getest en...goedgekeurd.  Van de rest maakte jufs man, Stijn een lekkere groentensoep.  En wij.....wij aten ze met veel smaak op en schoven twee keer aan in de rij.  Aangezien de juf druk bezig was met het verdelen van de lekkere soep koppelden we er een ict-opdracht aan: de foto's zijn gemaakt door de leerlingen :)